Newsflash

Tiranie conjugală

de Dr. Viorel PĂTRAŞCU - iul. 13 2018
Tiranie conjugală
    La cabinetul în care lucrez, tratându-se și boli venerice, mă confrunt de multe ori cu întristare și suspin. Dar și cu multă voie bună, blesteme și cele mai spurcate înjurături destinate partenerelor de sex, părinților, bunicilor și străbunicilor acestora, de la Adam și Eva până azi.
    Pentru foarte mulți români, viața sexuală este o dominantă care-i preocupă de la adolescență până la bătrânețe. Iar când le spui că n-au cancer, ci doar sifilis sau blenoragie, o dau în râs și încep dezinhibați să povestească amănunte despre partenere. Cu nume, stare civilă, mercurial, puncte G și tehnici speciale în privința gimnasticii sexuale. Ar mai fi două probleme: să nu le fie prescrise tratamente injectabile pentru că ei nu suportă dureri fizice și să-i înveți cum să-și mintă partenerele de viață îndrugându-le ba că au răcit la rinichi, ba că au frecventat WC-uri publice.
    De-a lungul anilor, am întâlnit fel și fel de situații în privința măsurilor pe care și le iau doamnele care sunt căsătorite cu bărbați exagerat de nărăvași. În timpul secundariatului, în colecția de diapozitive a unui spital de boli venerice din București am văzut o mostră de tiranie conjugală. O femeie îi pusese soțului ei un mic lacăt chinezesc la nivelul penisului. Îi atârna de teaca „organului” precum un cercel la ureche. Singura cheiță stătea permanent la doamna și o folosea doar dânsa, deschidea lacătul și îl închidea după...
    Un pacient, mare crai, mi-a spus o altă poveste. Știind că are succes la femei, soția este foarte grijulie. Ori de câte ori el pleacă de acasă pentru mai mult sau mai puțin timp, ea îi pune în borsetă suficiente prezervative. Știe că oricum o înșală, dar măcar să nu revină bolnav în patul conjugal.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe