Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Tratament inovator în AVC

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN miercuri, 12 decembrie 2012

   Proiectul EuroHYP-1, finanţat de UE şi iniţiat la începutul acestui an, îşi propune să testeze prin studii clinice un foarte promiţător tratament al accidentului vascular cerebral: răcirea creierului pacienţilor, care ar scădea substanţial necesarul de oxigen al acestora. Studii-pilot au demonstrat că procedura, realizată în primele şase ore de la producerea unui AVC, poate reduce pagubele suferite de creier, iar actualul proiect o va testa într-un studiu clinic de fază III desfăşurat pe 1.500 de pacienţi cu AVC ischemic acut, în 60 de universităţi şi spitale din 25 de ţări. Studiul propriu-zis ar fi trebuit să înceapă în noiembrie 2012 şi va dura cinci ani; dacă va avea succes, ar putea reduce cu 14.700 numărul deceselor în Europa şi creşte cu 25.000 pe cel al supravieţuitorilor fără dizabilităţi post-AVC. Proiectul ar putea aduce şi mari beneficii financiare, având în vedere costurile reduse ale tratamentului, faţă de cel al dizabilităţii post-AVC. Răcirea terapeutică s-ar putea dovedi foarte benefică pentru managementul AVC în ţările în curs de dezvoltare, unde imagistica cerebrală nu este foarte răspândită: spre deosebire de alte metode de tratament, tehnica poate fi folosită şi fără a aştepta rezultatele imagisticii, câştigându-se deci timp critic când nu există echipamentele corespun­zătoare. Costul total al EuroHYP-1 este de cca 15 milioane de euro, din care aproape zece milioane sunt asigurate de Uniunea Europeană.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.