Newsflash

Turneu World Doctors Orchestra în România

de Demostene ŞOFRON - iun. 6 2016
Turneu World Doctors Orchestra în România
World Doctors Orchestra se află pentru prima dată în țara noastră, într-un turneu de caritate care a început joi, 26 mai, pe scena Casei Universitarilor din Cluj-Napoca. După Cluj urmează Brașov (27 mai, la Biserica Neagră) și București (28 mai, pe scena Ateneului Român).
Orchestra internațională formată din medici pasionați de muzică a luat ființă în 2007, la inițiativa lui Stefan Willich (profesor de medicină la Universitatea Charité din Berlin și fost președinte al Conservatorului „Hanns Eisler“). Debutul ansamblului a avut loc un an mai târziu în sala Filarmonicii din Berlin. Au urmat turnee caritabile în Armenia, Taiwan, SUA, China, Africa de Sud, Japonia, Chile, Thailanda și, acum, România.
În România participă 101 instrumentiști. Ei reprezintă doar o mică parte din cei peste 900 de artiști-medici, din mai mult de 50 de țări, care compun World Doctors Orchestra. Toți aceștia împărtășesc viziunea că sănătatea este un drept fundamental al fiecărui om și vor să vină în sprijinul celor care au nevoi medicale nesatisfăcute, nu doar prin meseria lor, ci și prin pasiunea comună: muzica. Fiecare concert al orchestrei este umanitar și are ținte precise. De exemplu, turneul susținut în Africa de Sud a fost dedicat sprijinirii pacienților cu HIV/SIDA.
Misiunea caritabilă din România este popularizarea proiectului „Telemedicină în epilepsie“, inițiat în 2013 de un grup de medici români și membrii Cluburilor „Lions“ din Cluj-Napoca. Cu banii strânși în urma celor trei concerte caritabile vor fi sprijinite eforturile de înființare a unei rețele de tele­­medicină în epilepsie. Proiectul este susținut de prof. dr. Florin Amzică, din Canada, cel care a adus WDO în România, un membru cu multă experiență al ansamblului.
Proiectul Cluburilor „Lions“ se derulează în perioada 2016–2018 și va include și activități de pregătire a medicilor, asistenților medicali și tehnicienilor EEG, de către experți naționali și internaționali în epilepsie. Rețeaua de telemedicină va facilita accesul pacienților la un diagnostic corect al formei de epilepsie de care suferă și la o monitorizare atentă și continuă.
Programul concertelor din țara noastră include piese semnate de: Șerban Nichifor – „Transylvania Bluegrass“, Hector Berlioz – „Harold în Italia“ și Ludwig van Beethoven – „Simfonia a 6-a în fa major“. Soliști sunt Ioan Harea (Canada, vioară), Aida Carmen Soanea (Germania, violă) iar dirijor – Stefan Willich (Germania). Alături de membrii WDO din străinătate urcă pe scenă cinci instrumentiști români: Eugenia Agarici (București, vioară), Mircea Cotolan (București, vioară), Remus Nica (București, vioară), Silvia Nica (București, vioară) și Gabriel Sepici (Cluj-Napoca, contrabas).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe