Newsflash

Vacanţă în Sicilia

de Dr. Cristian COTIGĂ - iul. 18 2013
Vacanţă în Sicilia
   Sicilia este un tărâm aparte, o insulă separată de restul Italiei nu numai de mare, ci şi de secole de experienţe istorice şi culturale. Goethe, profund impresionat de frumuseţile  sale, spunea „să vizitezi Italia fără să fi văzut Sicilia este ca şi cum nu ai fi văzut Italia deloc, pentru că Sicilia este cheia întregii ţări“.
   Primul popas: Catania, al doilea oraş ca mărime din Sicilia, situat la mică distanţă de vulcanul Etna. Simbolul oraşului este Fântâna Elefantului, compusă dintr-un elefant sculptat din lavă neagră şi un obelisc egiptean deasupra, ambele ridicate pe un soclu de marmură albă.
   Riviera Ciclopilor se găseşte la nord-est de Catania şi a fost făcută faimoasă de Homer, în Odiseea. Se întinde pe o lungime de 15 km, de-a lungul coastei estice a Siciliei.
   Al doilea popas: Palermo. În drum, o vizită la Catedrala din Monreale, una din cele mai mari şi mai frumoase din întreaga insulă.
   Palermo, capitala Siciliei, este un oraş modern, cu un ritm de viaţă alert şi numeroase obiective turistice. În Piaţa Marina se afla Parcul Garibaldi, unde Nicolae Bălcescu are un bust aşezat chiar lângă cel al prietenului său, Giuseppe Garibaldi. Statuia lui Bălcescu este străjuită de imenşi ficuşi şi palmieri exotici, iar pe soclul ei se poate citi: „Nicolae Balcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo“.
   Al treilea popas, dar nu şi ultimul – Etna, vulcanul care nu doarme niciodată. Numeroase cratere şi roci vulcanice întregesc peisajul.
   Ultimul popas: Taormina, recunoscută drept „perla Mării Mediterane“ şi situată pe coasta de est a insulei. Staţiunea a fost construită pe muntele Tauro, iar în fundal se vede vulcanul Etna; este o privelişte care îţi taie pur şi simplu respiraţia. Taormina este o combinaţie între munţi, mare de azur, stânci dramatice şi istorie. Renumitul teatru grec este una din atracţiile turistice importante de aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe