Newsflash

Verde de Parâng

de Prof. dr. Mircea CINTEZĂ - iun. 14 2016
Verde de Parâng
Micul sat în care s-a născut tatăl meu și locuiesc veri, nepoți și două surori nonagenare ale acestuia este situat pe dealurile Parângului și mi-a oferit și în acest an imagini de neuitat, întâlnite în plimbările pe care le-am făcut în vacanță.
Mai întâi, m-am plimbat prin livada bunicului. O livadă pe care o știu de când aveam patru sau cinci ani, unde cel mai grozav lucru era să stau printre pruni. Mâncam din fiecare soi până simțeam că nu se mai poate, dar cele galbene îmi plăceau cel mai mult. Mai târziu am aflat că era vorba de soiuri de prune Agen, de exemplu, sau Anașpet, ori Stanley. Unele erau bune pentru dulceață, dar și mai bune pentru țuică. Majoritatea prunilor au fost înlocuiți între timp, dar unii au peste 70 de ani, în special cei galbeni.
Al doilea loc pe unde m-am plimbat a fost ulița satului, cea care duce la râu. Toată ulița era înecată în verde. La fel și zăvoiul râului Blahnița, râul copilăriei tatălui meu.
Vă ofer câteva instantanee din cea mai verde primăvară pe care am trăit-o vreodată, primăvara acestui an.

 

 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor și simpatizanților ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesați de această artă și de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro
 
 
 










 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe