Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Voluntariat şi restituiri

Viața Medicală
Alexandru NEAGU vineri, 27 februarie 2015
   Continuitate pentru asistenţi. Prin Hotărârea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) nr. 12 din 11 decembrie 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 50 din 21 ianuarie 2015, a fost completată Metodologia de reatestare a competenţei profesionale a asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi a asistenţilor medicali, aprobată prin Hotărârea Consiliului naţional OAMGMAMR nr. 32/2009. Completarea constă în faptul că se consideră continuitate în activitatea profesională perioada în care asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali au desfăşurat pe o perioadă de cel puţin trei luni activitate de voluntariat, conform legii, în domeniul studiilor absolvite, într-o unitate sanitară cu paturi.
   Unitatea funcţională regională de urgenţă Bucureşti 3. În Monitorul Oficial nr. 44 din 19 ianuarie 2015, a fost publicat Ordinul ministrului sănătăţii nr. 30 din 15 ianuarie 2015 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.085/2012 privind măsuri de organizare şi funcţionare ale spitalelor regionale de urgenţă şi a unităţilor funcţionale regionale de urgenţă, introducându-se „Unitatea funcţională regională de urgenţă Bucureşti 3 – clasificare provizorie constituită din: Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central «Dr. Carol Davila» Bucureşti şi structurile implicate în asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi terapie intensivă în cardiologie şi chirurgie cardiovasculară din cadrul Centrului Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare «Acad. Vasile Cândea» Bucureşti“.
   Restituirea unor sume medicilor de familie. Prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 2 din 5 ianuarie 2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 40 din 16 ianuarie 2015, au fost aprobate Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 2 alin. (2) din Legea nr. 149/2014 privind unele măsuri referitoare la veniturile medicilor de familie care asigură continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă. Astfel, sumele recuperate de casele de asigurări de sănătate de la medicii de familie care au asigurat în perioada 28 mai 2008 – 1 iunie 2011 continuitatea asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă organizate în baza Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă, cu modificările şi completările ulterioare, reprezentând cheltuieli de administrare şi funcţionare ale cabinetelor şi accesoriile aferente, rezultate ca o consecinţă a constatărilor efectuate de auditorii financiari ai Curţii de Conturi a României, se restituie în primul semestru al anului 2015.
   Medici în CNCS. Prin Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice nr. 3.011 din 5 ianuarie 2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 39 din 16 ianuarie 2015, a fost aprobată componenţa nominală a Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice, din care fac parte şi reprezentanţi ai comunităţii academice medicale româneşti: prof. dr. Irinel Popescu (Academia de Ştiinţe Medicale), prof. dr. Leonard Azamfirei (UMF Târgu Mureş), prof. dr. Adrian Constantin Covic (UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi), prof. dr. Felicia Loghin (UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca), prof. dr. Adrian Neagu (UMF „Victor Babeş“ Timişoara), prof. dr. Crina Julieta Sinescu (UMF „Carol Davila“ Bucureşti).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC