Newsflash
OPINII

Accidental despre accidente

de Prof. dr. Viorel ORDEANU - sept. 9 2022
Accidental despre accidente

Suntem în continuare campioni europeni la accidente de circulaţie cu și fără victime. Ca medici, ar trebui să ne implicăm şi noi mai activ, nu numai în terapie, ci şi în profilaxie.

accidente ordeanuPietonii care se plimbă prin oraş, indiferent câte picioare ar avea, sunt ferm convinşi că ceilalţi pietoni şi, în special, şoferii trebuie să fie foarte atenţi. Iar şoferii de toate felurile, indiferent câte roţi ar avea, sunt ferm convinşi că pietonii şi, în special, ceilalţi şoferi trebuie să fie foarte atenţi.

Şi într-adevăr, toţi aceştia sunt atenţi: la peisaj, la persoana de alături, la telefon, la radio, la ce bagă în gură sau la ce scot din gură şi la multe altele, dar nu unii la ceilalţi.

Aşa că suntem în continuare campioni europeni la accidente de circulaţie cu și fără victime. Este adevărat, plătim scump: morţi, răniţi, spitalizaţi, invalizi, zile sau ani de incapacitate, zile sau ani de recluziune, bani, despăgubiri, reparaţii, nervi, interdicţii de toate felurile, dar probabil că pentru mulţi merită osteneala pentru a păstra măcar aici locul întâi...

Ca medici, ar trebui să ne implicăm şi noi mai activ, nu numai în terapie, ci şi în profilaxie, căci, aşa cum se afirma recent într-un film documentar TV (în engleză) despre medicina de recuperare: „Este mai uşor să creezi o viaţă nouă decât să repari una veche”. Aviz amatorilor!

Citiți și: Paradoxuri, limite și... Ludovic al XV-lea

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe