Newsflash
OPINII

Acţiunile pro-vaccinare trebuie intensificate

de Roxana HAINAGIU - mai 7 2021
Acţiunile  pro-vaccinare trebuie intensificate

Reprezentanţii ENC propun elaborarea unui material video cu mesaje din partea membrilor organizaţiei pentru susţinerea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR, a prezidat lucrările ședinţei semestriale a Comitetului Executiv al Consiliului European al Asistenţilor Medicali (ENC).

ENC

Reuniunea, desfășurată în format virtual în data de 13 aprilie, a avut pe ordinea de zi subiecte importante precum: creșterea vizibilităţii ENC la nivelul organismelor de la nivelul Uniunii Europene (UE), acoperirea vaccinală la nivelul UE și posibilităţi de susţinere la nivel european, finalizarea procedurilor privind acordarea unor burse pentru excelenţă din partea ENC, precum și demersuri pentru extinderea organizaţiei prin atragerea de noi membri.

S-a recomandat ca la nivel naţional să fie intensificate acţiunile de conștientizare a importanţei vaccinării pentru a atinge ţinta de 70% fixată la nivel european pentru imunizarea în masă. S-a propus totodată elaborarea unui material video coordonat de ENC, cu mesaje din partea membrilor organizaţiei pentru susţinerea campaniei de vaccinare.

Un alt subiect abordat a fost nevoia întăririi colaborării cu instituţiile europene, a creșterii gradului de vizibilitate de la nivel european, un bun exemplu fiind situaţia recunoașterii calificărilor obţinute în Marea Britanie, odată cu ieșirea acesteia din UE.

În același context, prof. Thomas Kearns, directorul executiv al RCSI (Royal College of Surgeons din Irlanda), a prezentat potenţialul colaborării cu universităţile din Spania, sens în care Secretariatul va iniţia demer­surile necesare pentru lansarea invitaţiei de aderare.

În calitate și de președinte al ENC, Mircea Timofte a reafirmat necesitatea participării organizaţiei, individual sau în consorţii, în proiecte europene, fiind stabilită în sarcina secretariatului ENC acţiunea de a identifica proiecte eligibile pentru organizaţie (de exemplu, instruirea asistenţilor medicali pentru creșterea capacităţii de răspuns la ameninţări
sanitare emergente).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe