Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Angajările discriminatorii

Viața Medicală
Drd. Rareș Voroneanu vineri, 22 octombrie 2021

Atunci când formulăm un anuț de angajare poate că ar trebui să acordăm atenţie unui aspect: discriminarea pe care o putem face printr-un simplu anunţ de angajare.

image-from-rawpixel-id-600516-jpegMulte cabinete medicale au nevoie, pe lângă persoana care îl înfiinţează, de personal care să desfășoare activitatea în acel spaţiu: medici, asistenţi medicali și, după caz, infirmieri, brancardieri și așa mai departe.

În principiu, dacă ne aflăm în situaţia de a angaja pentru un asemenea cabinet, fie apelăm la o platformă specializată, fie postăm un anunţ pe un site de internet obișnuit, formulările cele mai generale fiind simple: angajăm medici/asistenţi medicali etc.

Și totuși, poate că nu am acordat suficientă atenţie unui aspect: discriminarea pe care o putem face printr-un simplu anunţ de
angajare. La ce mă refer mai exact?

Să luăm un caz tipic: angajez asistentă medicală. Printre cerinţele stipulate legate de seriozitate, punctualitate, studii, inserăm încă un punct, cum ar fi: aspect fizic plăcut, vârsta cuprinsă între 25-50 de ani.

Atenţie la un alt aspect: discriminarea nu se produce în momentul în care postul comportă cerinţe legate de experienţă în muncă (10 ani vechime, 15 ani experienţă), ci doar atunci când se impun bariere legate de vârstă.

În România, funcţionează o instituţie numită Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Nu cred că este cazul să insist prea mult în legătură cu atribuţiile acesteia, dat fiind faptul că numele este unul foarte sugestiv.

Dar de ce am risca o sancţiune din partea acestui organism? Pentru că putem fi acuzaţi de o discriminare multiplă: pe de o parte, condiţionând angajarea de aspectul plăcut, iar pe de altă parte, impunând criterii legate de vârsta minimă.

Astfel, se restricţionează accesul la muncă, drept fundamental prevăzut de Constituţia României. Printre sancţiunile ce pot fi aplicate se numără avertismentul ori amenda. Bineînţeles, instituţia are și rolul de a media o astfel de neînţelegere.

Citește și: Dreptul la sănătate 

Etichete: discriminare anunt de angajare angajare constitutia romaniei

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC