Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Angiograf de ultimă generație la București

Viața Medicală
Diana MĂRCULESCU miercuri, 31 ianuarie 2018
Marți 13 februarie a avut loc la Spitalul Clinic Sanador prezentarea angiografului de ultimă generație Azurion 7, în cadrul unei conferințe de presă. Este vorba de o platformă de ultimă generație utilizată pentru terapiile minim invazive și cele ghidate imagistic. Acesta permite evaluarea tuturor arterelor din organism cu doze minime de radiații și îi permite specialistului să vizualizeze întreaga hartă vasculară a unei zone utilizând o doză minimă de substanță de contrast. În plus, complicațiile din timpul procedurii pot fi depistate prin intermediul computer tomografului integrat. Peste 200 de intervenții au fost efectuate cu ajutorul acestei tehnologii. Angina pectorală, infarctul miocardic acut, stenoza aortică, regurgitarea mitrală, anevrismul de aortă, disecția de aortă, accidentele vasculare cerebrale, malformațiile arteriovenoase, anevrismele cerebrale, aritmiile cardiace și arteriopatiile periferice pot fi diagnosticate sau tratate folosind acest angiograf.
Dr. Cristian Mihalea (neuroradiolog intervenționist la Spitalul „Bicêtre” din Paris) spune că aparatul „reduce cu 75% doza de radiere pentru pacient și totodată pentru medic. Este cel mai performant aparat din țară pentru că are și softurile de neuroradiologie intervențională plasate, iar partea de reducere a radiației și calitatea imaginii sunt cu mult mai bune. Paradoxal, deși sunt mai puține radiații X, calitatea imaginii este mai crescută datorită unor algoritmi ai aparatului”. Un asemenea dispozitiv se află și în cadrul spitalului în care lucrează el.
Prof. dr. Alexandru Ciurea, neurochirurg în cadrul clinicii amintite, afirmă că „acest aparat oferă claritate imaginii, perfecționare a activității de endoproteze și de abord vascular, dar, foarte important, s-a redus iradierea pacientului”.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.