Newsflash
OPINII

Angiograf de ultimă generație la București

de Diana MĂRCULESCU - ian. 31 2018
Angiograf  de ultimă generație la București
Marți 13 februarie a avut loc la Spitalul Clinic Sanador prezentarea angiografului de ultimă generație Azurion 7, în cadrul unei conferințe de presă. Este vorba de o platformă de ultimă generație utilizată pentru terapiile minim invazive și cele ghidate imagistic. Acesta permite evaluarea tuturor arterelor din organism cu doze minime de radiații și îi permite specialistului să vizualizeze întreaga hartă vasculară a unei zone utilizând o doză minimă de substanță de contrast. În plus, complicațiile din timpul procedurii pot fi depistate prin intermediul computer tomografului integrat. Peste 200 de intervenții au fost efectuate cu ajutorul acestei tehnologii. Angina pectorală, infarctul miocardic acut, stenoza aortică, regurgitarea mitrală, anevrismul de aortă, disecția de aortă, accidentele vasculare cerebrale, malformațiile arteriovenoase, anevrismele cerebrale, aritmiile cardiace și arteriopatiile periferice pot fi diagnosticate sau tratate folosind acest angiograf.
Dr. Cristian Mihalea (neuroradiolog intervenționist la Spitalul „Bicêtre” din Paris) spune că aparatul „reduce cu 75% doza de radiere pentru pacient și totodată pentru medic. Este cel mai performant aparat din țară pentru că are și softurile de neuroradiologie intervențională plasate, iar partea de reducere a radiației și calitatea imaginii sunt cu mult mai bune. Paradoxal, deși sunt mai puține radiații X, calitatea imaginii este mai crescută datorită unor algoritmi ai aparatului”. Un asemenea dispozitiv se află și în cadrul spitalului în care lucrează el.
Prof. dr. Alexandru Ciurea, neurochirurg în cadrul clinicii amintite, afirmă că „acest aparat oferă claritate imaginii, perfecționare a activității de endoproteze și de abord vascular, dar, foarte important, s-a redus iradierea pacientului”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe