Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Anul asistentului medical, și în 2021

Viața Medicală
Roxana ROTOCOL vineri, 18 septembrie 2020

În perioada 14-15 septembrie 2020 s-a desfășurat cea de-a 70-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa/RC70.

Miniștrii Sănătăţii și reprezentanţii la nivel înalt ai celor 53 de state membre ale regiunii europene ale OMS, precum și organizaţiile partenere și societatea civilă au fost conectaţi virtual pentru a discuta probleme de sănătate.

În sesiunea plenară de deschidere, Principesa Moștenitoare Maria a Danemarcei s-a adresat delegaţilor, descriind pandemia drept un „profesor dur” și subliniind că nu poate exista asistenţă medicală fără forţa de muncă din domeniul sănătăţii: „Pentru toţi asistenţii medicali, moașele, lucrătorii din domeniul sănătăţii și îngrijirilor din întreaga regiune europeană, aveţi respectul și admiraţia mea profundă și vă mulţumesc”.

Directorul regional pentru Europa, dr. Hans Kluge, le-a transmis condoleanţe victimelor, familiilor și comunităţilor care au fost puternic afectate de pandemie. El le-a adus un omagiu asistenţilor medicali și sociali precum și altor lucrători din prima linie, cum ar fi profesorii, care au menţinut societatea în funcţiune. De asemenea, oficialul european a anunţat că va prelungi Anul asistentului medical și al moașei până în 2021.

Directorul Regional a atras atenţia asupra necesităţii de a susţine serviciile de imunizare și de a menţine continuitatea serviciilor de sănătate pentru persoanele cu afecţiuni cronice, inclusiv cancer. Mai mult, le-a cerut ţărilor să coopereze în continuare în spiritul solidarităţii și să revizuiască Regulamentul internaţional de sănătate (RSI, 2005) în lumina acestei pandemii.

În cadrul RC 70, statele membre au adoptat Programul european de lucru 2020-2025, „Acţiune unită pentru o sănătate mai bună în Europa” (EWP), prin consens. Programul evidenţiază trei priorităţi ancorate în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă și în cele 17 obiective ale Agendei, aliniate cu viziunea globală stabilită în Programul general de lucru al OMS 2019-2023: garantarea dreptului la acces universal la îngrijiri de calitate fără teama de dificultăţi financiare; protejarea împotriva urgenţelor de sănătate; construirea de comunităţi sănătoase, unde acţiunile de sănătate publică și politicile publice adecvate asigură o viaţă mai bună într-o economie de bunăstare.

Etichete: anul asistentului medical icn RC70 dezvoltare prima linie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC