Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Aplicarea GDPR intră în linie dreaptă

Viața Medicală
Ana-Maria DRACINSCHI vineri, 13 aprilie 2018
Viața Medicală
Roxana HAINAGIU vineri, 13 aprilie 2018
    În ultima decadă a lunii martie s-au produs două momente importante în activitatea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR). La 28 martie, a fost organizat, la București, un atelier pe tema protecției datelor cu caracter personal, susținut de Alina Săvoiu, șefa Biroului juridic și comunicare din cadrul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. De menționat că la 27 aprilie 2016 a fost adoptat Regulamentul UE nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cunoscut drept Regulamentul General privind Protecția Datelor Personale (GDPR). Regulamentul devine executoriu începând cu 25 mai 2018.
    Obiectivul atelierului a fost acela de a ne prezenta obligațiile ce revin organizației profesionale cu privire la respectarea regulilor de prelucrare a datelor stabilite de noul regulament, aspectele legate de numirea unui responsabil pentru protecția datelor, modalitatea de asigurare a securității datelor, precum și pentru a răspunde întrebărilor legate de implicațiile aplicării acestei reglementări în domeniul de activitate al organizației noastre.
    La această întâlnire, alături de reprezentanții tuturor filialelor OAMGMAMR, au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ai Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, pentru a fi informați cu privire la implicațiile noului cadru legislativ aplicabil în domeniul protecției datelor.
    Cu două zile mai devreme, la 26 martie, OAMGMAMR a organizat o altă întâlnire, de data aceasta una de planificare a grupului de lucru responsabil cu pregătirea și organizarea Reuniunii comune a medicilor șefi, a asistenților șefi și a dentiștilor șefi din statele membre UE, pe care o va organiza, în cooperare cu Ministerul Sănătății din România, anul viitor, în luna martie, la București. Aceasta, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.
    Astfel, OAMGMAMR răspunde pozitiv solicitării de sprijin lansate de Ministerul Sănătății, Consiliul Național al organizației mandatându-și conducerea să inițieze demersurile pentru constituirea grupului de lucru. Pentru aceasta, organizația va asigura contactarea reprezentaților statelor membre UE în vederea participării la reuniune, pregătirea agendei program a acesteia, invitarea lectorilor, pregătirea documentelor pentru sesiunea plenară și sesiunile paralele, precum și asigurarea suportului logistic pe durata desfășurării întâlnirii.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.