Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Ar fi nevoie de stagiatură în Medicina dentară?

Viața Medicală
Prof. dr. Dragoş STANCIU vineri, 5 februarie 2010

Studentul în Medicina dentară parcurge, în decursul celor şase ani, un număr de stagii ce îi garantează însuşirea unui bagaj minim de cunoştinţe teoretice şi practice cu care, la sfârşitul perioadei de şcolarizare, să poată îmbrăţişa meseria de medic dentist. Din punct de vedere declarativ, lucrurile stau foarte bine, cel puţin pentru studenţii cu note bune şi foarte bune, care în mod cert sunt capabili să execute manevre terapeutice de un anumit grad de dificultate şi să aprecieze corect gradul şi tipul îmbolnăvirii de care suferă pacientul. (...)

Trebuie avut însă în vedere că, în universităţi, studenţii lucrează sub îndrumarea cadrelor didactice, iar de regulă, pacienţii sunt priviţi unidirecţional
(prin prisma unei monospecialităţi), ceea ce îl împiedică pe viitorul absolvent să-şi formeze o imagine de ansamblu asupra unui tratament complex şi, mai departe, să aleagă varianta terapeutică cea mai adecvată nu atât modelului de îmbolnăvire pentru care s-a prezentat pacientul, cât, mai ales, unui complex de factori, dintre care cel economic nu este pe ultimul plan. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC