Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Bilanţ internaţional la final de an

Viața Medicală
Roxana HAINAGIU vineri, 17 decembrie 2021

Principalele obiective ale OAMGMAMR în plan extern au urmărit extinderea cooperării internaţionale și intensificarea relaţiilor cu partenerii și cu organizaţiile internaţionale la care este parte.

image-from-rawpixel-id-1035319-jpegSintetizate, principalele orientări și obiective au fost: promovarea vizibilităţii organizaţiei prin întărirea relaţiilor cu partenerii tradiţionali, crearea de noi parteneriate în Europa și în spaţiul extraeuropean, încurajarea și dezvoltarea schimburilor de bune practici, prin intensificarea participării la acţiuni, programe și evenimente internaţionale și racordare rapidă la agenda internaţională.

S-a urmărit și transpunerea accelerată în plan naţional a recomandărilor de profil, prin fundamentarea de decizii și politici inspirate din orientări europene.

O altă prioritate pentru organizaţia noastră a reprezentat-o conectarea membrilor la agenda europeană și internaţională în domeniu. Acest lucru a fost realizat prin activităţi de informare, de diseminare a noutăţilor din plan european și internaţional, inclusiv prin promovarea reuniunilor de lucru virtuale pe canalele social media ale organizaţiei.

Printre cele mai importante acţiuni organizate la nivel înalt menţionăm evenimentul cu tema „Asistenţii medicali și moașele, în avangarda schimbării”, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. Conferinţa a beneficiat de prezenţa doctorului Hans Kluge, directorul Biroului regional pentru Europa al OMS, și a evocat contribuţia asistenţilor medicali și a moașelor la combaterea pandemiei.

Întărirea relaţiilor cu partenerii

Alte acţiuni pe care le putem menţiona sunt: campania europeană pentru susţinerea vaccinării anti-COVID, derulată de Consiliul European al Asistenţilor Medicali (ENC); promovarea intereselor profesiilor de asistent medical și moașă pe lângă instituţiile europene, printr-un nou memoriu semnat de Mircea Timofte, în calitate de președinte ENC; intervenţia sa în sesiunea dedicată forţei de muncă în cadrul Adunării Mondiale a Sănătăţii; activităţile pentru susţinerea și consolidarea poziţiei și vizibilităţii Centrului European de Excelenţă în Educaţie Medicală Continuă, unde ENC acţionează în calitate de membru fondator.

În ceea ce privește întărirea relaţiilor cu partenerii tradiţionali, menţionăm vizita la București a profesorului Thomas Kearns, directorului Executiv al Facultăţii de Asistenţi Medicali și Moașe, RCSI Irlanda. Evenimentul a marcat începutul colaborării dintre cele două organizaţii în cadrul proiectului de leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenţi-șefi.

Acordul implică participarea la realizarea curriculumului și a materialelor de curs, consultarea și informarea în ceea ce privește sesiunile de instruire care vor avea ca scop evidenţierea importanţei programelor de formare în domeniul leadershipului în îngrijiri medicale.

Citiți și: OAMGMAMR și RCSI au semnat acordul de parteneriat

Etichete: OAMGMAMR mircea timofte Hans Kluge OMS vaccinare anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC