Newsflash
OPINII

Campania „Nursing Now”, până în iunie 2021

de Biroul executiv OAMGMAMR - iun. 12 2020
Campania „Nursing Now”, până în iunie 2021

Pandemia actuală a demonstrat valoarea profesiei de asistent medical și contribuţia asistenţilor medicali în toate domeniile, de la îngrijirile comunitare până la cele intensive.

Acum trebuie să ne asigurăm că acest lucru va duce la creșterea investiţiilor și a susţinerii profesiei pe viitor. Ţinând cont de acest lucru, Trustul Burdett și Consiliul campaniei Nursing Now au hotărât extinderea acesteia, până la finalul lunii iunie 2021, perioadă în care eforturile se vor concentra în două direcţii: susţinerea reţelei formate și a Nightingale Challenge.

asistenta medicala

        Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România, care s-a alăturat oficial iniţiativei „Nursing Challenge” în noiembrie 2019, salută extinderea campaniei, în vederea atingerii rezultatelor și impactului dorit.

        Nightingale Challenge este provocarea lansată de Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali de susţinere a unei mișcări globale pentru pregătirea și responsabilizarea viitoarei generaţii de asistenţi medicali și moașe ca lideri, practicieni și promotori ai sănătăţii. Ea se bazează pe înţelegerea faptului că îngrijirile de sănătate eficiente sunt furnizate de echipe multidisciplinare și că asistenţii medicali și moașele au potenţialul și ar trebui să joace un rol din ce în ce mai influent în cadrul acestor echipe.

        Obiectivul provocării este ca cel puţin 20.000 de asistenţi medicali și moașe cu vârsta de până la 35 de ani să beneficieze, în anul 2020, de programe de instruire în leadership, cu cel puţin 2.000 de organizaţii participante. Iniţiativa susţine astfel obiectivul campaniei Nursing Now de a îmbunătăţi starea de sănătate la nivel global, prin creșterea profilului și statutului asistenţilor medicali.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe