Newsflash
OPINII

Când pronunţăm cuvântul „medic”, s-ar cuveni să ne așezăm în genunchi

de Iovu Mihuț - feb. 11 2022
Când pronunţăm cuvântul „medic”, s-ar cuveni să ne așezăm în genunchi

Aceasta este părerea noastră, părinţii și bunicii tinerei de 21 ani, studenta FLORINA MIHUŢ (foto), anul IV, Medicină, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara.

Florina Mihuț pe patul de spital
Florina Mihuț pe patul de spital

Draga noastră Florina a fost încercată de o cruntă boală, meningoencefalită meningococică fulminantă, care în câteva ore i-a atacat aproape toate organele vitale. A fost internată de urgenţă, la 1 noiembrie 2021, în stare foarte gravă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timișoara, Secţia Neurologie I, în secţia ATI.

Cred că nu există om care are cunoștinţe medicale să nu lăcrimeze când citește biletul de ieșire din spital, de 91 de pagini, al Florinei. Iubita noastră fetiţă a ajuns pe mâinile unor medici extraordinari, care i-au pus diag­nosticul cu precizie, au tratat-o la un înalt nivel profesional – a fost conectată la aparatură medicală și de monitorizare moderne și i s-au administrat medicamentele necesare, cu care au reușit să o menţină în viaţă.

Totul a fost posibil datorită profesionalismului medicilor Adriana-Margareta Găină (medic primar Neurologie, medic curant), Raluca-Teodora Pătruţ (medic specialist ATI) și Loredana Luca (medic specialist ATI). Cei trei medici, în care s-au întrunit toate calităţile profesionale la superlativ, au reușit, după o lungă perioadă petrecută în secţia ATI,  să-i redea viaţa Florinei. Evoluţia fulminantă a bolii a fost stopată, medicii făcând minuni atunci când nimeni nu se mai aștepta.

Perfecţiunea profesiei, competenţa, dăruirea și sentimentul uman manifestate pe parcursul celor 53 de zile de tratament și îngrijirea în cadrul secţiei ATI au scos-o pe Florina din ghearele morţii. Nu există suficiente cuvinte în dicţionar pentru a aduce mulţumirile noastre celor trei doctoriţe, care de multe ori au vărsat lacrimi de durere lângă patul de suferinţă al Florinei și lacrimi de fericire când s-au convins că fata a scăpat cu viaţă.

Le mulţumim și celorlalţi medici care au consultat-o: dr. Dragoș-Cătălin Jianu (șeful secţiei Neurologie I), dr. Mihail Cojocaru, dr. Alice Stan, dr. Denisa Păuna, dr. Bianca Bodislav, dr. Marilena Jugănaru, dr. Ion Icma, dr. Ligia Petrică, dr. Lavinia Balint și dr. Anca Pamfil, de asemenea adevăraţi îngeri păzitori ai Florinei. Le mulţumim și celorlalţi medici din spital care, cunoscând gravitatea bolii, au vizitat-o pe Florina la ATI, cu o floare, cu o vorbă bună sau un cuvânt de îmbărbătare. Și nu numai medicii au fost extraordinari, ci tot personalul medical, rezidenţi, asistente și infirmiere.

La Spitalul „Pius Brînzeu” Timișoara medicina e la ea acasă, sunt medici destoinici, aparatură medicală de nivel înalt și condiţii foarte bune; toată gama de medicamente necesare Florinei a fost disponibilă. În plus, cuvintele frumoase, mângâierile medicilor și comportamentul prietenos au avut un aport deosebit asupra moralului pacientei.

Nu putem să nu le mulţumim și celor peste 800 de persoane care au donat sânge pentru Florina. Florina vă mulţumește și vă salută pe toţi!

Români, nu căutaţi medici buni numai în străinătate, medici buni sunt și în țară!

Iovu Mihuţ,

bunicul Florinei – un bunic fericit

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe