Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

CECDO – de la Berlin la Bucureşti

Viața Medicală
Prof. dr. Dragoş STANCIU vineri, 24 decembrie 2010

   Tradiţia contactelor internaţionale pe care Colegiul Medicilor Dentişti din România le menţine cu CECDO (Council of European Chief Dental Officers), a început la Riga, în primăvara anului 2009, când noi am participat întâia oară la o reuniune a acestui for. A urmat cea de la Stockholm, în toamna aceluiaşi an, iar în octombrie 2010, a avut loc, la Berlin, reuniunea consiliului mai sus-amintit, la care au luat parte comisarii europeni pe probleme de Medicină dentară, reprezentanţii colegiilor medicilor dentişti din statele UE. Din partea României a participat autorul acestei relatări. (...)

    Tradiţia contactelor internaţionale pe care Colegiul Medicilor Dentişti din România le menţine cu CECDO (Council of European Chief Dental Officers), a început la Riga, în primăvara anului 2009, când noi am participat întâia oară la o reuniune a acestui for. A urmat cea de la Stockholm, în toamna aceluiaşi an, iar în octombrie 2010, a avut loc, la Berlin, reuniunea consiliului mai sus-amintit, la care au luat parte comisarii europeni pe probleme de Medicină dentară, reprezentanţii colegiilor medicilor dentişti din statele UE. Din partea României a participat autorul acestei relatări.
   Manifestările s-au desfăşurat sub egida Camerei Federale a Asociaţiilor de Medicină Dentară Germană (Bundeszhanarztecammer), la sediul acesteia, având aproximativ 50 de participanţi pe sesiune. După darea de seamă susţinută de preşedintele organizator, au urmat rapoarte privind activitatea colegiilor naţionale din ţările care au luat parte la reuniune. Dintre acestea, de departe s-au detaşat condiţiile materiale oferite de sistemul german de asistenţă medicală în Medicina dentară, al cărui buget – cel puţin pentru noi – pare de necrezut. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC