Newsflash
OPINII

Clasificarea provizorie – o alternativă pentru spitale

Clasificarea provizorie – o alternativă pentru spitale
   În Monitorul Oficial nr. 252 din data de 15 aprilie 2015, a fost publicat Ordinul ministrului sănătăţii nr. 441 din 7 aprilie 2015 pentru modificarea Ord. m. s. nr. 323/2011 privind aprobarea metodologiei şi a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă.
   Noutatea legislativă de impact apărută la articolul 5 al acestui act normativ prevede faptul că, în cazuri excepţionale, motivate obiectiv, ministrul sănătăţii poate aproba o clasificare provizorie spitalelor, până la data de 31 decembrie 2015. Asta în cazul în care un spital îndeplineşte doar parţial criteriile minime obligatorii pentru categoria solicitată. Condiţia care trebuie îndeplinită în prezent pentru o clasificare provizorie este aceea ca unitatea solicitantă să prezinte un plan de conformare cu responsabilităţi şi termene de implementare precis specificate şi reprezintă o alternativă posibilă şi previzibilă.
   Criteriile minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 274 din 19 aprilie 2011.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe