Newsflash
OPINII

Comunicarea kinetoterapeutului cu pacienții

de Bogdan RACOVIȚĂ - sept. 10 2015
Comunicarea kinetoterapeutului cu pacienții
     Comunicarea ajută la o mai bună desfășurare a activităților întâlnite în viața de zi cu zi. În kinetoterapie, comunicarea are un rol foarte important atât în relația kinetoterapeut–pacient, cât și în cea dintre kinetoterapeut și familie sau aparținător.
     Veritabil proces terapeutic, comunicarea asigură o bună desfășurare a programelor de kinetoterapie. În urma unei experiențe de patru ani, în care am întâlnit patologii diferite, am înțeles cât de important este să știi ce răspuns să acorzi unei întrebări precum: „O să mai pot merge ca înainte?“. Explicând pacientului scopul exercițiilor și avantajele acestora, rezultatele se fac remarcate după primele trei sau patru programe.
     În ceea ce privește tipul de comunicare, cea non-verbală este foarte importantă. În kinetoterapie, din păcate, nu se comunică întotdeauna așa cum ar trebui, fie din cauza volumului mare de pacienți, a dezinteresului bolnavilor ori a incapacității specialistului.
     Pentru a atinge obiectivele propuse, este important ca pacientul să aibă încredere în kinetoterapeut, încredere câștigată mai ales prin comunicare.
     Pentru a fi un bun profesionist din toate punctele de vedere, trebuie să trecem peste acea barieră de specialist și să ascultăm nevoile pacienților pentru a întocmi o listă de obiective realiste împreună cu acesta ori familia. Profesionalismul rezultă din ambiție, dăruire, devotament și comunicare. Fără aceasta din urmă, indiferent de calitățile și abilitățile dobândite de-a lungul anilor de studiu și de activitate, succesul terapeutic este periclitat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe