Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Comunicarea medic–pacient (I)

Viața Medicală
Luminiţa VÂLCEA vineri, 20 august 2010

  Actul terapeutic are două verigi la fel de importante: medicul şi pacientul. Neparticiparea sau neimplicarea oricăruia dintre ei are acelaşi rezultat: eşecul actului medical. Succesul unui act medical ţine într-o mare măsură şi de modul în care pacientul înţelege să se implice în procesul său de vindecare. Din această perspectivă,o bună comunicare medic–pacient este vitală. (...)

  Medicul trebuie să fie un bun specialist, dar şi un bun comunicator. El trebuie să ia cele mai bune măsuri terapeutice pentru pacientul său, dar şi să i le explice pe înţelesul său, astfel încât să obţină din partea bolnavului cooperarea totală.
  Din păcate, în România, foarte mulţi medici nu au timpul necesar să comunice. Dacă în alte ţări europene se investeşte masiv în acest domeniu, la noi nu există cursuri specializate de comunicare pentru medici şi nici specialişti în domeniu. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.