Newsflash
OPINII

Conexiuni în chirurgia regenerativă

de Cătălina Alexandra BAMFORD - iul. 14 2017
Conexiuni în chirurgia regenerativă
     Luna trecută, au avut loc două manifestări științifice de interes pentru viața medicală românească și internațională. Prima, Congresul Societății internaționale de medicină și chirurgie regenerativă (SIMCR), a fost găzduită de Institutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu” din București. A doua, premieră pentru România, la Poiana Brașov, a avut loc o reuniune dedicată chirurgiei plastice și estetice, organizată de Societatea internațională de plastică estetică (ISAPS) împreună cu Societatea Română de Chirurgie Estetică (SRCE). Cu aceste ocazii au sosit în România personalități ale lumii medicale din Europa, Asia și Statele Unite.
     Dr. Dana Jianu, copreședintele SIMCR și președintele congresului de la Poiana Brașov, secretar național al ISAPS și președintele SRCE, a spus că cele două reuniuni au constituit un prilej de perfecționare, dar și de manifestare a spiritului colegial, de respect, apreciere și prietenie. Comitetul român de organizare a pregătit programe interesante din punct de vedere științific și social.
     În cadrul întâlnirii de la București s-au discutat aspecte teoretice privind resursele regenerative ale celulelor multipotente derivate din țesutul adipos sau din alte surse (măduvă osoasă, cordon ombilical) și aplicațiile lor în medicină și chirurgie, inițierea și/sau consolidarea conexiunilor între discipline, pentru înțelegerea aprofundată multilaterală a acestui tip nou de medicină. Totodată, propagarea noului arsenal de cunoștințe teoretice și terapeutice în practica medicală curentă, precum și informarea corectă a publicului asupra conceptului, principiilor și posibilităților de tratament în medicină și chirurgie regenerativă au reprezentat alte arii de interes.
     Cea de-a doua manifestare, organizată la Poiana Brașov, la care au fost prezenți peste 300 de participanți, a fost structurată pe trei paliere: Școala de vară a rezidenților, Conferința Societății Române de Chirurgie Estetică și cursurile de instruire ISAPS. Lucrările au fost susținute de lectori internaționali de prestigiu. La deschidere, au participat și reprezentanți ai unor autorități din România: prof. dr. Florian Bodog – ministrul sănătății, conf. dr. Diana Păun – consilier de stat în Departamentul de Sănătate Publică, prof. dr. Dan Enescu – președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România, Adrian Ioan Vestea – președintele Consiliul Județean Brașov.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe