Newsflash
OPINII

Conferinţa CMMB, ediţia a zecea

de Biroul executiv CMMB - apr. 8 2022
Conferinţa CMMB,  ediţia a zecea

Conferinţa Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) se va desfășura, în format hibrid, între 27 și 30 aprilie 2022.

image

Manifestare știinţifică prestigioasă, aflată la cea de-a zecea ediţie, conferinţa a atras, de la an la an, tot mai mulţi participanţi din București, din ţară și din străinătate.

Ediţia din 2021 a însemnat un record de participare, peste 9.000 de medici urmărind prezentările, dezbaterile și sesiunile de întrebări și răspunsuri, dovadă că lectorii au acoperit subiecte de maximă importanţă și actualitate.

CMMB urmărește îmbunătăţirea permanentă a pregătirii profesionale a medicilor și angajează un efort deosebit, atât pe plan știinţific, cât și din punct de vedere organizatoric, pentru a asigura participarea gratuită a membrilor săi la această conferinţă, creditată cu 22 de puncte EMC.

Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Conferinţei CMMB, și prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, președintele programului știinţific, vor deschide lucrările miercuri, la ora 13:30. Dar în prima parte a zilei, între orele 09:00 și 12:00, vor fi prezentate cursuri de comunicare medicală, extrem de utile în era reţelelor sociale, dominate de new media.

Cele 12 secţiuni ale conferinţei prezintă noutăţi știinţifice și propun subiecte de dezbatere ce ţin de practica medicală, economia Sănătăţii, medicina internă, sănătatea publică, managementul cardiovascular și neurologic al pacientului fragil, medicina preventivă în asistenţa primară, sau prezintă date de ultimă oră privind diagnosticul și tratamentul în sindromul long-COVID, obezitate, medicina de urgenţă, boala diverticulară, gamapatiile monoclonale, endocrinologia pediatrică.

SESIUNI ȘI MODERATORI

  1. Integrări umaniste în practica medicală – prof. dr. Bogdan O. Popescu și prof. dr. Ioan Bruckner.
  2. Economia sănătăţii – tendinţe și oportunităţi de dezvoltare în România – prof. dr. Cătălina Poiană și prof. dr. Florentina Furtunescu.
  3. Managementul cardiovascular și neurologic al pacientului fragil – prof. dr. Gheorghe Andrei Dan și prof. dr. Bogdan O. Popescu.
  4. Medicina preventivă în asistenţa primară: context și practici preventive actuale – dr. Sandra Alexiu și dr. Rodica Tănăsescu.
  5. Actualităţi în bolile infecţioase – conf. dr. Simin-Aysel Florescu.
  6. Obezitatea – cu toţii trebuie să acţionăm! „everybody needs to act” – controlul ponderal este posibil acum! Dar cum? – prof. dr. Cătălina Poiană și prof. dr. Bogdan Alexandru Popescu.
  7. Medicina de urgenţă – dr. Silvia Nica.
  8. Actualităţi în boala diverticulară – prof. dr. Lucian Negreanu.
  9. Metode de diagnostic și supraveghere a unor patogeni și relevanţa pentru sănătatea publică – prof. dr. Anda Băicuș și CS II dr. Codruţa-Romaniţa Usei.
  10. Actualităţi în medicina internă – prof. dr. Cristian Băicuș și dr. Ciprian Jurcuţ.
  11. Actualităţi în diagnosticul și tratamentul gamapatiilor monoclonale – prof. dr. Daniel Coriu și prof. dr. Horia Bumbea.
  12. De ce trimitem un copil la endocrinolog? – prof. dr. Simona Fica.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe