Newsflash
OPINII

De profesie prieten

de - aug. 14 2015
De profesie prieten
     Destinul a făcut să ne despărţim la 11 februarie 2015 de mentorul, susţinătorul şi prietenul nostru, conf. dr. Andrei Cucuianu. Colegi şi prieteni, studenţi, pacienţi, cu toţii îi datorăm foarte mult. Ne amintim de energia lui deosebită, dăruirea şi profesionalismul cu care aborda fiecare caz în parte, bucuria de a învinge boala şi tristeţea în caz de nereuşită.
     Medicul Andrei Cucuianu – profesionist de excepţie, acorda pacienţilor întreaga sa atenţie, omenie şi, de multe ori, prietenie. Această relaţie specială se regăseşte în blogurile create de pacienţi, precum şi în zecile de mesaje de adio şi regret trimise de aceştia sau familiile lor.
     Cadrul didactic Andrei Cucuianu – cu un simţ pedagogic deosebit, el a transmis cu generozitate cunoştinţe medicale studenţilor şi medicilor rezidenţi, care au avut şansa să se pregătească sub îndrumarea lui, şi care au devenit specialişti hematologi apreciaţi chiar şi în clinici prestigioase din străinătate, punându-şi definitiv amprenta ştiinţifică şi umană asupra discipolilor săi. Va rămâne un punct de reper important prin conferinţele susţinute, zecile de articole şi cărţi publicate, dintre care amintim „Hematologie clinică“, „Manual of hematology“ pentru studenţii de limba engleză sau primul ghid de „Protocoale de diagnostic şi tratament în hematologia clinică“.
     A fost apreciat şi în plan internaţional, fiind investigator principal în cadrul a numeroase studii clinice internaţionale, multicentrice, precum şi câştigătorul unui grant internaţional – „Nanotechnology approach in Acute Myeloid Leukemia chemotherapy – NanoLAM“.
     În timpul liber, a citit şi, mai ales, a scris. Mintea lui strălucită, umorul şi inspiraţia se regăsesc în istorioare în limba română sau într-o engleză perfectă pe site-ul de culturăwww.artactmagazine.ro
    Omul şi prietenul Andrei Cucuianu – generos, corect, disponibil, un sprijin de nădejde. A fost apreciat şi iubit de întreg personalul Clinicii de Hematologie din Cluj-Napoca. Găseai oricând sfaturi competente medicale sau organizatorice, soluţii la numeroasele probleme care, de multe ori, păreau fără rezolvare. Faţă de colegi a dovedit întotdeauna corectitudine, echitate şi susţinere. Ne-a arătat că simţul datoriei este dovada luminoasă a sănătăţii unui suflet. Ne rămâne să încercăm să-i urmăm exemplul de profesionalism şi umanitate.

 

Colegii din cadrul Clinicii de Hematologie Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe