Dacă studiezi o carte serioasă de management, la capitolul care tratează nu cum să dispară o întreprindere sau o instituţie, ci cum să reziste sau să se dezvolte în condiţii noi şi într-un mediu turbulent (pentru această treabă este nevoie de manageri), vei găsi în subcapitolele privind planificarea şi strategia următoarele: „Este evident că metodele tradiţionale ale planificării pe termen lung cu atenţia lor îndreptată în «interior», cu accent pe buget şi personal, au devenit nepotrivite şi insuficiente pentru conducerea organizaţiilor într-un mediu turbulent. (...)"> Despre reforma instituţiilor de sănătate publică - Viața Medicală
Newsflash
OPINII

Despre reforma instituţiilor de sănătate publică

de Dr. Traian IONESCU - aug. 13 2010
Despre reforma instituţiilor de sănătate publică

   Dacă studiezi o carte serioasă de management, la capitolul care tratează nu cum să dispară o întreprindere sau o instituţie, ci cum să reziste sau să se dezvolte în condiţii noi şi într-un mediu turbulent (pentru această treabă este nevoie de manageri), vei găsi în subcapitolele privind planificarea şi strategia următoarele: „Este evident că metodele tradiţionale ale planificării pe termen lung cu atenţia lor îndreptată în «interior», cu accent pe buget şi personal, au devenit nepotrivite şi insuficiente pentru conducerea organizaţiilor într-un mediu turbulent. (...)

Concepţia contemporană de management strategic diferă de planificarea pe termen lung, prin faptul că pune accentul, discerne şi înţelege mediul extern în care se găseşte organizaţia, incluzând competiţia, ameninţările dar şi oportunităţile. Conceptul de management strategic îl ajută pe manager să dezvolte o mai mare înţelegere a schimbărilor survenite în lumea exterioară a organizaţiei şi să o ajute să se dezvolte, capitalizând pe ceea ce aceasta a realizat, dar reprezintă şi forţa de a putea furniza nu numai durabilitatea, dar şi dezvoltarea în condiţii noi“.
    Aceste probleme sunt nu numai discutate, dar şi exemplificate în lucrările lui Druker, încă din 1952, şi dezvoltate de mulţi alţii: Chandler, Anesof, Steiner, Hofer etc., în anii ce urmează, îndeosebi în decada a noua (’81–’90) a secolului trecut. (...)  
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe