Newsflash
OPINII

Episod electoral ratat

de - dec. 28 2015
Episod electoral ratat

     Comisia electorală centrală a invalidat parțial alegerile pentru o nouă conducere a Colegiului Medicilor din România (CMR): în 35 de județe, contrar prevederilor legislației în vigoare la momentul finalizării înscrierilor, au fost admiși să candideze și cei care aveau deja două mandate consecutive în funcții de conducere. Legea care elimina această prevedere a fost promulgată după ce s-au încheiat înscrierile. Dr. Gheorghe Borcean, președintele interimar al CMR, arată că, știind că legea era la promulgare și urma să fie publicată în Monitorul Oficial, cu intrare în vigoare în timpul procesului electoral, respectivele județe au acceptat candidaturile celor cu două și mai multe mandate pe listă, ele considerând că este vorba de două lucruri diferite: „Un lucru este depunerea candidaturii și altul este obținerea mandatului“. În acest context, medicul declară că imediat după sărbători va începe un nou ciclu electoral, care se va încheia cu organizarea alegerilor, sub noul regulament, la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie. Alianța Medicilor a transmis un comunicat prin care adresează conducerii CMR două amendamente: 1) Ce se întâmplă cu colegiile unde alegerile au fost validate? („Este nedrept să fie aplicată o lege pentru unii și alta pentru alții“); 2) „Considerăm firesc ca, în această situație, Comisia electorală centrală să răspundă legal de organizarea defectuoasă a acestor alegeri, soldată cu cheltuirea banilor, banii contribuabililor medici“. (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe