Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Evaluarea politicilor europene în nursing

Viața Medicală
Roxana ROTOCOL vineri, 12 octombrie 2018
Timp de două zile, la Atena, a avut loc Reuniunea comună a asistenților șefi (CNO) din Statele Membre ale Organizației mondiale a sănătății (OMS), la care a participat și Mircea Timofte, președintele Ordinului asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din România (OAMGMAMR).
Reuniunea a avut drept scop evaluarea progresului înregistrat de statele europene în îndeplinirea Agendei de Dezvoltare Sustenabilă și atingerea obiectivelor Strategiei de Sănătate Europa 2020. Reprezentanții au expus stadiul implementării la nivel național a direcțiilor strategice europene pentru întărirea politicilor în domeniul de nursing, elaborate de Biroul Regional în 2015.
În cadrul atelierelor de lucru, Mircea Timofte a prezentat liniile de progres la nivel național și măsurile implementate în susținerea direcțiilor de dezvoltare strategică a profesiei. Totodată, a subliniat necesitatea de a continua întărirea în plan național a poziției asistentului șef și nevoia unei coordonări întărite cu reprezentanții asociațiilor profesionale. În acest sens, a solicitat OMS continuarea eforturilor de a promova și susține rezoluția WHA64.7, în special de a sprijini dezvoltarea capacității de leadership a CNO. De asemenea, a apreciat rolul OMS în susținerea dezvoltării profesiei și reuniunile bianuale organizate ca o oportunitate unică de a reînnoi colaborarea și schimbul de informații și bune practici în planul regional.
A fost organizată o întâlnire de lucru cu reprezentanții Biroului Regional OMS în scopul pregătirii Reuniunii comune a Medicilor șefi (CMO), a Asistenților șefi (CNO) și Dentiștilor șefi (CDO) care urmează a se organiza în martie 2019 la București, sub egida Președinției Române a Consiliului UE.
Reuniunea a reprezentat o oportunitate pentru inițierea unui proces de reflecție, cu scopul de a identifica provocările întâmpinate la nivel național în îndeplinirea obiectivelor asumate, precum și în vederea definirii unor noi viziuni strategice. Următoarea reuniune se va desfășura în 2020 și va avea ca obiectiv adoptarea unui nou set de linii strategice în domeniu pentru regiunea europeană.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.