Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Grea pierdere pentru medicina românească

    La 25 martie 2016 a încetat din viață profesorul Mihail Coculescu, endocrinolog cu recunoaștere internațională, membru corespondent al Academiei Române, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale. S-a născut la 5 septembrie 1943 și a urmat studiile la București. A absolvit medicina în 1966, ca șef de promoție. Cu o adevărată vocație a performanței, a îmbinat activitatea didactică de la catedra de endocrinologie din Institutul Național de Endocrinologie „C. I. Parhon“ București, cu practica clinică. A fost prorector pentru cooperare internațională și integrare europeană la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ (2000–2008), director general adjunct al Institutului „C. I. Parhon“ (1997–2004) și director general al Centrului de perfecționare în domeniul sanitar (2005–2006).
     A fost președinte fondator al Societății Române de Psihoneuroendocrinologie, a condus Societatea Română de Endocrinologie, din 2013 președinte de onoare al SRE. A înființat grupul român afiliat Asociației americane de endocrinologie clinică (AACE), a reprezentat România la UEMS (pentru endocrinologie) și a condus în repetate rânduri comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. A fost fellow al AACE (din 1997) și al Royal College of Physicians (din 1996).
     Din 2005, a condus editorial revista Acta Endocrinologica, pe care a reintegrat-o în circuitul internațional (indexare ISI din 2007). A publicat extensiv, experiența sa clinică și de cercetare științifică fiind concretizată în 24 de cărți și 438 de articole științifice.
     A fost un adevărat mentor și creator de școală pentru generații întregi de medici și cercetători, mulți ajunși în prezent profesori în centre de mare prestigiu din SUA și din Europa, dar și în centrele universitare din țară.
     Plecarea sa lasă mai săracă medicina românească. Îi vom păstra o vie amintire. Transmitem condoleanțe familiei.

„Viața medicală“

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC