Newsflash
OPINII

ICN și asigurarea echipamentelor de protecţie

de - oct. 16 2020
ICN și asigurarea echipamentelor de protecţie

Scrisoare către asistenții medicali: Anul 2020 continuă să fie cel mai dificil, dar suntem împreună în această situaţie. În timp ce unele ţări încă se luptă cu primul val al pandemiei de COVID-19, altele au intrat deja în al doilea, probabil și mai grav.

Nu există îndoială că asistenţii medicali se vor confrunta în lunile următoare cu momente dificile și stresante. Este o onoare pentru noi și pentru tot personalul ICN (Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali) să continuăm să sprijinim asociaţiile naţionale de asistenţi medicali și milioanele de asistenţi medicali care, în ciuda problemelor cu care se confruntă, își continuă activitatea esenţială în beneficiul omenirii.

        La începutul lunii septembrie, ICN a publicat un nou raport privind infecţiile cu SARS-CoV-2  și decesele în rândul asistenţilor medicali, în baza unui sondaj realizat cu ajutorul asociaţiilor profesionale care îi reprezintă. Acest raport confirmă ceea ce deja știm: asistenţii medicali sunt supuși unui risc crescut de a contracta virusul și, din nefericire, cel puţin 1.000 au decedat.

        ICN și OMS afirmă că cel puţin 10% dintre persoanele infectate sunt cadre medicale, majoritatea fiind asistenţi medicali. Din cele 30 de milioane de infecţii raportate la nivel global, numărul asistenţilor medicali infectaţi este cu adevărat uluitor. ICN continuă să facă eforturi pentru asigurarea echipamentelor de protecţie pentru asistenţi medicali și pentru ca aceștia să primească susţinerea de care au nevoie pentru a trece prin această criză.

        Colaborarea noastră strânsă cu OMS din ultimele luni a influenţat politicile acesteia și suntem bucuroși să anunţăm că a fost publicată Carta privind siguranţa lucrătorilor din domeniul sănătăţii, cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranţei Pacientului. Întotdeauna am afirmat că siguranţa asistenţilor medicali și a pacienţilor este primordială și vom face apel la toate asociaţiile profesionale să își preseze guvernele, să susţină Carta și să trateze cu seriozitate siguranţa asistenţilor medicali.

Annette Kennedy,

președinte ICN

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe