Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Însingurarea, discutată la „Joia la Mironescu”

Viața Medicală
Delia Scripcariu vineri, 18 noiembrie 2022

„Joia la Mironescu” devine din ce în ce mai provocatoare. Când afirm acest lucru, mă refer la cel de-al treilea eveniment – „Creierul însingurat” care a pus în discuţie însingurarea.

Creierul insinguratO temă care, de altfel, este realitate pentru mulţi tineri și adulţi de toate vârstele. Organizată de Centrul Cultural „I.I. Mironescu” al Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, întâlnirea a adus în discuţie două cărţi semnificative: „ Creierul deprimat”, semnată de psihiatrul Anders Hansen, și „ Dulce-amar”, scrisă de celebra Susan Cain. Cele două lucrări au apărut recent la Editura Publica.

Evenimentul a fost coordonat de dr. Richard Constantinescu, directorul Centrului Cultural „I.I. Mironescu”, și de dr. Andreea Plăcintă, specialist ATI, iar Viața Medicală a fost partener media. 

Trăim vremuri în care din noianul de manifestări puse la dispoziţie, multe dintre acestea sunt de o calitate îndoielnică. Seria evenimentelor „ Joia la Mironescu” aduce plusvaloare și provocare prin temele abordate, discuţiile generate și atmosfera creată în spiritul cunoașterii știinţifice accesibilizate pentru orice categorie de public.

Discuţiile centrate în jurul neuroștiinţei sunt încă impregnate cu informaţii vechi, infirmate la momentul de faţă de noile cercetări. Dr. Richard Constantinescu i-a surprins pe unii dintre cei prezenţi cu noutăţile și perspectivele diferite ale neuroștiinţei actuale, pe care le-a sintetizat în intervenţiile sale. Între participanţi, care au fost extrem de implicaţi în dialog, l-am remarcat și pe profesorul Nicolae Hurduc, fostul ministru al Cercetării și Inovării din România.

Citiți și: Cauză sau efect?

Etichete: joia la mironescu insingurarea Creierul deprimat Dulce-amar

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC