Newsflash
OPINII

Însingurarea, discutată la „Joia la Mironescu”

de Delia Scripcariu - nov. 18 2022
Însingurarea, discutată la  „Joia la Mironescu”

„Joia la Mironescu” devine din ce în ce mai provocatoare. Când afirm acest lucru, mă refer la cel de-al treilea eveniment – „Creierul însingurat” care a pus în discuţie însingurarea.

Creierul insinguratO temă care, de altfel, este realitate pentru mulţi tineri și adulţi de toate vârstele. Organizată de Centrul Cultural „I.I. Mironescu” al Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, întâlnirea a adus în discuţie două cărţi semnificative: „Creierul deprimat”, semnată de psihiatrul Anders Hansen, și „Dulce-amar”, scrisă de celebra Susan Cain. Cele două lucrări au apărut recent la Editura Publica.

Evenimentul a fost coordonat de dr. Richard Constantinescu, directorul Centrului Cultural „I.I. Mironescu”, și de dr. Andreea Plăcintă, specialist ATI, iar Viața Medicală a fost partener media. 

Trăim vremuri în care din noianul de manifestări puse la dispoziţie, multe dintre acestea sunt de o calitate îndoielnică. Seria evenimentelor „Joia la Mironescu” aduce plusvaloare și provocare prin temele abordate, discuţiile generate și atmosfera creată în spiritul cunoașterii știinţifice accesibilizate pentru orice categorie de public.

Discuţiile centrate în jurul neuroștiinţei sunt încă impregnate cu informaţii vechi, infirmate la momentul de faţă de noile cercetări. Dr. Richard Constantinescu i-a surprins pe unii dintre cei prezenţi cu noutăţile și perspectivele diferite ale neuroștiinţei actuale, pe care le-a sintetizat în intervenţiile sale. Între participanţi, care au fost extrem de implicaţi în dialog, l-am remarcat și pe profesorul Nicolae Hurduc, fostul ministru al Cercetării și Inovării din România.

Citiți și: Cauză sau efect?

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe