Newsflash
OPINII

Invitaţi speciali la Congresul ICN

de Biroul de presă OAMGMAMR - apr. 9 2021
Invitaţi speciali la Congresul ICN

La începutul lunii aprilie, ICN a anunţat două femei lider de renume internaţional ca fiind speakeri la Congresul ICN 2021, ce va avea loc în format virtual în perioada 2-4 noiembrie 2021.

În parteneriat cu Asociaţia Asistenţilor Medicali din Emiratele Arabe, Congresul ICN 2021 va reuni mii de asistenţi medicali la nivel mondial, în cadrul unui eveniment virtual, și se va axa pe contribuţia acestora în lupta pentru sănătate și bunăstare în lumea întreagă. Pe website-ul dedicat congresului vor fi publicate informaţii suplimentare privind programul.

Helen Clark a fost prim-ministru al Noii Zeelande timp de trei mandate succesive în perioada 1999-2008. De-a lungul acestei perioade și, în plus, ca membru al Parlamentului timp de peste 27 de ani, Helen Clark s-a implicat în elaborarea politicilor și în activităţi de advocacy în domeniul internaţional, economic, social, de mediu și cultural.

Helen Clark

Aceasta a susţinut cu tărie programul cuprinzător al Noii Zeelande privind sustenabilitatea, precum și abordarea problemelor legate de schimbările climatice. Helen Clark a fost administrator al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în perioada 2009-2017, fiind prima femeie care a condus organizaţia. În același timp, a fost și președinte al Grupului Naţiunilor Unite pentru dezvoltare, o comisie formată din toate fondurile, programele, agenţiile și departamentele ONU care lucrează pe probleme
de dezvoltare.

Helen continuă să fie o voce puternică pentru dezvoltarea durabilă, acţiuni climatice, egalitatea de gen și leadershipul femeilor, pace și justiţie și acţiuni privind problemele presante de sănătate de la nivel global. În iulie 2020, a fost numită de directorul general al OMS în funcţia de copreședinte al Grupului Independent pentru pregătirea pentru pandemii și răspunsul la acestea.

Alteţa Sa Regală Principesa Muna al-Hussein a Iordaniei este patronul OMS pentru profesia de asistent medical și moașă din Regiunea Mediteranei de Est, fost Comisar pentru Comisia de nivel înalt a ONU privind ocuparea forţei de muncă în domeniul sănătăţii și creștere economică, precum și susţinător al Campaniei Nursing Now.

ASR Muna

ASR Principesa Muna are un angajament profund faţă de evoluţia profesiei de asistent medical în Iordania și în întreaga lume și este, de multă vreme, un susţinător loial al ICN. Punând accentul pe
educaţie, burse, formare și dez­voltare profesională continuă, ASR Principesa Muna a susţinut profesia de asistent medical și a consolidat forţa de muncă din domeniul sănătăţii de la nivel global.

Luând cuvântul la deschiderea celei de-a 73-a Adunări Mondiale a Sănătăţii (AMS), din 2020, Principesa Muna al-Hussein a apreciat contribuţia lucrătorilor din domeniul sănătăţii, curajul și lupta lor neîncetată împotriva COVID-19 și a afirmat că „elogiile fără acţiune nu mai pot fi acceptate”.

Alteţa sa regală este laureat a numeroase premii distinse, precum Premiul pentru lideri în domeniul sănătăţii acordat de directorul general OMS pentru leadership remarcabil în domeniul sănătăţii globale, Premiul Internaţional Sigma Theta Tau International Archon pentru leadership excepţional în promovarea sănătăţii și bunăstării în întreaga lume și premiul Principesa Muna pentru susţinere globală a acreditării internaţionale, ce a fost creat în numele său de către Centrul American de Acreditare a Asistenţilor Medicali, în semn de recunoaștere a rolului său în promovarea profesiei de asistent medical în Iordania și în întreaga lume.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe