Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

La cabinet se prezintă un pacient fără bilet de trimitere

Viața Medicală
Dr. Alexandra GUȚĂ vineri, 24 august 2018
Contractul-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018–2019 conține, la Anexa 13, o listă prin care sunt stipulate 58 de afecțiuni pentru care se pot acorda consultații prin prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriu, fără a fi necesar biletul de trimitere de la medicul de familie.
Printre afecțiunile menționate acolo se numără atât boli cardiovasculare (angina pectorală instabilă, insuficiența cardiacă clasa III-IV NYHA), cât și malformații congenitale și boli genetice, afecțiuni hematologice, diabet zaharat, afecțiuni oncologice, boli de nutriție la copii, dar și la nou-născuti și sugari cu vârsta până la un an.
Medicul de specialitate are obligația de a-l informa cel puțin o dată pe an pe medicul de familie, printr-o scrisoare medicală, despre evoluția bolii și atitudinea terapeutică. Aceste prevederi nu se aplică pentru bolile cronice pentru care se face management de caz, situație în care prezentarea la medicul de specialitate se va face doar în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.