Newsflash
OPINII

La cabinet se prezintă un pacient fără bilet de trimitere

de Dr. Alexandra GUȚĂ - aug. 24 2018
La cabinet  se prezintă un pacient  fără bilet de trimitere
Contractul-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018–2019 conține, la Anexa 13, o listă prin care sunt stipulate 58 de afecțiuni pentru care se pot acorda consultații prin prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriu, fără a fi necesar biletul de trimitere de la medicul de familie.
Printre afecțiunile menționate acolo se numără atât boli cardiovasculare (angina pectorală instabilă, insuficiența cardiacă clasa III-IV NYHA), cât și malformații congenitale și boli genetice, afecțiuni hematologice, diabet zaharat, afecțiuni oncologice, boli de nutriție la copii, dar și la nou-născuti și sugari cu vârsta până la un an.
Medicul de specialitate are obligația de a-l informa cel puțin o dată pe an pe medicul de familie, printr-o scrisoare medicală, despre evoluția bolii și atitudinea terapeutică. Aceste prevederi nu se aplică pentru bolile cronice pentru care se face management de caz, situație în care prezentarea la medicul de specialitate se va face doar în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe