Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

La Ştei, nedreptatea a fost reparată

Viața Medicală
Ing. Mircea STAN miercuri, 6 februarie 2013
   Două luni ne despart de împlinirea a doi ani de când, prin HG nr. 345 din 31 martie 2011, printre cele 67 de spitale închise la nivel naţional se regăsea, din păcate, şi Spitalul Orăşenesc Ştei, din judeţul Bihor. Trebuie spus că aceasta era o unitate medicală moder­nizată şi renovată, iar secţia de Pediatrie era o adevărată bijuterie medicală. Nu mai puţin de 11.000 de semnături s-au strâns apoi împotriva închiderii spitalului, dar a prevalat semnătura ministrului de atunci al sănătăţii – ironic, un jurist bihorean – Cseke Attila.
   În aceşti aproape doi ani de zile, populaţia din zonă, deservită timp de 37 de ani de Spitalul din Ştei, a avut de suferit, pe nedrept, unii bolnavi refuzând să se interneze în spitalele din Oradea, la o distanţă de 100 km de domiciliu. De asemenea, personalul me­dical şi cel auxiliar a fost pus pe drumuri, ca până la urmă să ajungă la alte unităţi medicale din judeţ sau chiar în alte judeţe.
   Solicitările de redeschidere a Spi­ta­lului Orăşenesc Ştei s-au soldat, în cele din urmă, cu aprobarea obţinută de la actualul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de redeschi­dere a spitalului, de la 1 fe­bruarie 2013, astfel: la început vor funcţiona zece paturi de me­dicină in­ter­nă, pentru ca la 1 martie 2013, să se ajungă la 52 de paturi (40 de medi-cină internă, 12 de pediatrie), adică la situaţia exis­tentă la închi­derea unităţii în 2011. (…)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.