Newsflash
OPINII

Linii principale de acţiune

de Estera STĂMOIU - oct. 26 2018
Linii principale  de acţiune
Tema educaţiei pentru sănătate în școli se transpune în Franţa în cel mai amplu proiect de educaţie și promovare a sănătăţii, cu derulare pe parcursul anului 2019. Reglementările franceze ne-au servit întotdeauna drept model în multe aspecte ale sănătăţii. Și în prezent ne-ar ajuta să găsim soluţii la probleme, prin implementarea unor mecanisme care la alţii funcţionează și cunoaște rezultate.
Astfel, Codul educaţiei din Franţa identifică liniile principale de acţiune, completat cu un program de acţiuni bine definite, construit în jurul a șapte priorităţi, dintre care enumerăm: o politică de sănătate educaţională integrată în proiectele școlare; o politică de sănătate compatibilă cu politica naţională în domeniul sănătăţii; management puternic, suport și parteneriate la diferite niveluri; program de acţiuni construit în baza priorităţilor.
În ceea ce privește România, organizaţia noastră profesională, a iniţiat un demers absolut remarcabil și necesar, care s-a și finalizat prin apariţia unui Ordin al Ministerului Sănătăţii privind specializarea asistenţilor medicali în asistenţă medicală școlară. Astfel că asistenţii medicali școlari își pot obţine și însuși competenţe și abilităţi noi în acest domeniu care să le asigure acordarea unor servicii medicale de calitate, la solicitarea angajatorului. Asistenţii medicali, sub îndrumarea medicilor, au suficiente pârghii legale pentru a învăţa nu numai școlarii cum să se comporte responsabil faţă de ei înșiși, faţă de alţii și mediul lor, dar și cadrele didactice și părinţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe