Newsflash
OPINII

Mesajul Biroului Executiv al CMMB la sfârșit de an

de Biroul de presă CMMB - dec. 24 2021
Mesajul Biroului Executiv al CMMB la sfârșit de an

Întâmpinăm noul an cu mai multă speranţă decât am întâmpinat anul care a trecut.

Dragi colegi,

Întâmpinăm noul an cu mai multă speranţă decât am întâmpinat anul care a trecut. Munca fiecăruia dintre noi, în cabinete, în laboratoare, în sălile de operaţie, a adus mai aproape ziua în care pacienţii noștri vor scăpa de ameninţarea COVID-19.

În bătălia pe care o purtăm cu pandemia au căzut camarazi. Am pierdut prieteni. Nu am dat înapoi, nu ne-au speriat riscurile, nu am numărat orele petrecute în gardă, departe de familie. Știm, de asemenea, că va trebui să luptăm cu efectele infecţiei cu SARS-CoV-2 și după ce virusul va fi învins. Va fi nevoie de mobilizarea exemplară a corpului medical, pentru că vin din urmă cazurile nedescoperite la vreme, din cauza izolării, și pentru că un sistem sanitar aflat în deficit cronic de resurse va fi tot mai solicitat, fără să existe perspectiva unor investiţii majore, atât de necesare.

Totodată, va trebui să facem faţă crizei de încredere din societate, agravată de războiul informaţional aflat în plină desfășurare în spaţiul online.

Forul nostru profesional are un rol important în anul ce vine: pe de o parte, să consolideze încrederea românilor în medici și medicină, pe de alta, să blocheze campania de hărţuire a medicilor, pe care încearcă să-i transforme în ţapi ispășitori pentru lipsurile din sistemul sanitar.

Daţi-ne voie, deci, ca în numele Colegiului Medicilor din Municipiul București să urăm breslei noastre mai multă unitate și solidaritate, iar dumneavoastră personal, multă putere de muncă, liniște, fericire și numai momente luminoase în 2022.

Sărbători Fericite!

La mulţi ani!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe