Newsflash
OPINII

Moment special în an special

de Roxana HAINAGIU - oct. 8 2021
Moment special  în an special

Miercuri, 22 septembrie, la București, a avut loc evenimentul de lansare al volumului „„Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenţi medicali generaliști””

Fotografie evenimentTratatul reprezintă un suport esenţial pentru atingerea celor mai înalte standarde de pregătire profesională în domeniu. Cele trei volume ale tratatului reprezintă o lucrare de referinţă atât pentru asistenţii medicali generaliști, cât și pentru cadrele didactice. La lansare au participat reprezentanţi ai autorităţilor și ai domeniului academic, precum și membrii Consiliului Naţional al OAMGMAMR.

În cuvântul introductiv, Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR, a subliniat că este un moment special, care are loc într-un an cu o însemnătate deosebită, respectiv celebrarea a 20 de ani de la înfiinţarea OAMGMAMR: „Este o coincidenţă fericită că la un an de la Anul Internaţional al Asistentului Medical și al Moașei împlinim 20 de ani de la prima lege de reglementare a profesiilor de asistent medical și moașă. Sper ca odată cu apariţia acestui tratat, nivelul școlilor să facă un salt de calitate, beneficiind de ea atât elevii, cât și profesorii”.

Cu această ocazie, conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial pentru Sănătate, a salutat contribuţia asistenţilor medicali la asigurarea accesului la îngrijiri în special în perioada complicată în care ne aflăm: „Acest tratat, cu certitudine, este unul de mare valoare, pe care editura și colectivul de autori îl fac cadou în acest an special, declarat de OMS ca fiind Anul celor care se îngrijesc de sănătatea noastră. Cu atât mai mult, acest demers este unul special pentru că are loc în vremuri grele de pandemie, în context de campanie de vaccinare, la care dumneavoastră aţi avut o contribuţie hotărâtoare, pentru care, de asemenea, doresc să vă mulţumesc”.

La rândul său, dr. Florin Buicu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaţilor, le-a transmis felicitări tuturor celor care au contribuit la succesul acestui demers: „Înainte de a fi deputat, înainte de a fi medic, (...) sunt asistent medical. Pentru acest demers (...) merită felicitări pe de-o parte Consiliul Naţional al OAMGMAMR (...), iar pe de altă parte domnul președinte, care are un aport important, universitatea care și-a dat acordul, editura care a dus greul și, nu în ultimul rând, autorii”.

El a salutat și distribuţia naţională a autorilor, afirmând că în acest tratat se regăsesc influenţele regionale ale acestora.

Citește și: Tratat pentru asistenţii medicali generaliști

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe