Newsflash
OPINII

#NursesForPeace – campania derulată de ICN

de Biroul de Presă ICN - apr. 1 2022
#NursesForPeace – campania derulată de ICN

Asistenţii medicali din lumea întreagă sunt încurajaţi să își exprime sprijinul faţă de colegii ucraineni prin intermediul unei campanii online derulate de ICN. Totodată, a fost lansată și o petiţie care condamnă ferm atacarea Ucrainei de către Rusia.

A trecut o lună de la invazia Ucrainei și întreaga planetă a văzut impactul devastator pe care conflictul l-a avut asupra poporului ucrainean, a asistenţilor medicali și a sistemului de sănătate. Invazia a dezlănţuit un bilanţ teribil, cu peste 3 milioane de oameni, majoritatea femei și copii, forţaţi să-și părăsească ţara, punând în același timp în pericol pacea mondială.

        În acest context, Pamela Cipriano, președintele Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN), a subliniat din nou eforturile depuse de asistenţii medicali pentru a-i ajuta pe refugiaţi: „Trăim vremuri periculoase și înspăimântătoare, conflictul venind în timpul unei pandemii devastatoare care reprezenta deja prea mult. Asistenţii medicali din lume încă luptă pe linia frontului COVID, iar sistemele noastre de sănătate sunt într-o stare fragilă.

Ultimul lucru de care are nevoie lumea este un război care ameninţă coexistenţa pașnică pe care o preţuim cu toţii. În ciuda stresului și a oboselii continue, asistenţii medicali de pretutindeni continuă să facă tot ce pot pentru pacienţii și comunităţile lor și este motivant să-i vezi atât de puternic implicaţi în îngrijirea refugiaţilor din Ucraina, atât în interiorul Ucrainei, cât și în ţările ei vecine”.

Petiţie pentru încetarea focului

La 3 martie, ICN a lansat campania #NursesForPeace, prin care asistenţii medicali de pretutindeni își pot exprima solidaritatea cu colegii lor ucraineni. A existat o reacţie puternică în sprijinul campaniei din partea familiei globale a asistenţilor medicali, oamenii arătându-și solidaritatea și sprijinul prin utilizarea imaginilor campaniei noastre pe conturile lor de pe reţelele sociale și prin trimiterea de mesaje către asistenţii și poporul din Ucraina.

În același context a fost lansată și o petiţie online care condamnă ferm atacul Rusiei asupra Ucrainei.

În numele tuturor asistenţilor medicali pe care îi reprezintă, ICN continuă să solicite încetarea focului, iar petiţia online a primit aproape 2.500 de semnături, inclusiv de la asociaţiile membre și alte organizaţii care reprezintă în total peste 400.000 de asistenţi medicali din întreaga lume.

Ordinul Asistenţilor Medicali și Moașelor din România a preluat campania pe pagina de social media și a răspuns imediat și ferm prin semnarea petiţiei online cu privire la încetarea focului asupra populaţiei și cadrelor medicale. De asemenea, organizaţia noastră este în discuţii strânse cu ICN pentru distribuirea unor donaţii în sprijinul refugiaţilor ucraineni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe