Newsflash
OPINII

O lansare cu... bucluc

de Candid STOICA - iun. 25 2021
O lansare cu... bucluc

Pentru lansarea cărţii mele, Paiaţe, măști, grimase, găști, la sala nouă a Teatrului de Comedie, am invitat oameni de teatru, profesori, cunoștinţe, oameni de afaceri, dramaturgi, regizori, actori, ziariști, economiști, pensionari, sportivi, rude.

Am dat, ca să zic așa, peste o sută de telefoane. Zece prieteni m-au asigurat că vor veni negreșit, să nu-mi fac nicio problemă. Nu mi-am făcut.

CandidStoica_COP_145205 (4)-page-001

        Lansarea a decurs destul de bine, a fost scurtă și la obiect, deși cei care au vorbit au amintit mai mult despre ei decât despre mine, au trecut în revistă mai mult evenimentele vieţii lor decât cele din carte, dar cei zece amici ai mei au lipsit. Intrigat, le-am telefonat, vrând să aflu motivul care i-a făcut să nu vină, pentru că mi s-a părut că totul e ca un fel de conspiraţie bine pusă la punct împotriva mea. Ce am aflat? Colega care mă asigurase că vine chiar în dimineaţa respectivă s-a împiedicat pe stradă și a căzut în cap provocându-și leziuni la cap, la nas și la genunchi și, curgându-i abundent sânge din nas, nu s-a simţit în stare să vină în situaţia în care se afla, adică, așa, mutilată. Altă colegă a alunecat pe scări și și-a dislocat un șold. La al treilea telefon n-a răspuns nimeni. În schimb am primit un SMS care mă anunţa că persoana respectivă era undeva prin Moldova și că nu poate ajunge la timp din cauză că i s-a defectat mașina. La al cincilea telefon, am aflat că persoana în cauză a avut două decese în familie și nu a putut onora invitaţia.

        Un alt invitat mi-a spus că în drum spre lansare i s-a furat buletinul și cardurile și a trebuit să se ducă la poliţie să reclame. Despre un prieten vechi, cetăţean israelian care venise special pentru lansarea cărţi mele, am aflat că e la spital în urma unui infarct și medicii îi dau doar 6% șanse de supravieţuire!!!! (ulterior a murit).

        Al zecelea telefon pe care mă gândeam să-l dau, unui alt prieten apropiat care promisese că vine, nu l-am mai dat de frică să nu mai aflu cine știe ce grozăvie. Și mai ales că începusem să mă cam clatin, simţind o ușoară ameţeală. Atunci am exclamat cu voce tare: „Doamne, nu acum, nu azi. Mâine, poimâine, dar nu acum! Dă-mi posibilitatea să mă bucur de apariţia cărţii mele măcar o zi!”

PS: Asigur cititorii că totul este absolut adevărat, nu este nimic, dar nimic inventat, cum s-ar putea crede.


Pe aceeași temă:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe