Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

OAMGMAMR, două decenii de activitate

Viața Medicală
Biroul de presă OAMGMAMR vineri, 22 iulie 2022

Marţi, 19 iulie 2022, la București, a avut loc conferinţa „A look back to lead forward: Tracing new paths to excellence in nursing and midwifery”, desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, ocazie cu care s-au celebrat 20 de ani de activitate a OAMGMAMR.

1.sala

Întâlnirea a reunit peste 500 de asistenţi medicali și moașe din România, oficiali din sfera executivă și legislativă, reprezentanţi ai mediului academic și ai societăţii civile, alături de reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, instituţiilor europene, autorităţilor de reglementare partenere, oficiali ai corpului diplomatic.

La ceas aniversar, conferinţa a oferit un tribut asistenţilor medicali și moașelor din România și contribuţiei lor importante în protejarea sănătăţii și vieţii românilor, apreciind, în mod particular, eforturile acestora în contextul dramatic al pandemiei de COVID-19.

În deschiderea conferinţei, Mircea Timofte, președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România ( OAMGMAMR), a declarat: „Cuvintele nu pot exprima îndeajuns ceea ce simt în faţa unui moment atât de special. În ultimii peste 20 de ani, organizaţia noastră a urmărit să răspundă tuturor provocărilor.

Drumul nu a fost ușor, dar în aceste clipe, dacă ar fi să aleg din nou, aș alege același drum care ne-a adus atâtea satisfacţii. Alături de colegii mei, sunt mândru de evoluţia și impactul adus profesiilor de asistent medical și de moașă. Stau în faţa dumneavoastră onorat și recunoscător pentru imaginea ce se desfășoară în faţa mea.

O imagine care întruchipează mai bine decât orice narativ cei peste 20 de ani de activitate, de muncă și eforturi pentru clădirea respectului pentru profesiile de asistent medical și moașă. Nimic din toate acestea însă nu ar fi fost posibile fără dumneavoastră, fără fiecare din cei prezenţi astăzi aici și fără mulţi alţii care nu au putut fi alături de noi în această sală.

Timp de mai bine de 20 de ani, parteneri instituţionali, până la cel mai înalt nivel, personalităţi excepţionale și prieteni extraordinari ne-au fost alături și ne-au sprijinit, pe cât s-a putut, să devenim un partener de încredere pentru sistemul românesc de sănătate”.

Etichete: OAMGMAMR 20 de ani

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC