Newsflash
OPINII

OAMGMAMR și RCSI au semnat acordul de parteneriat

de Alexandra POPA - dec. 3 2021
OAMGMAMR și RCSI au semnat acordul de parteneriat

Acordul are ca scop stabilirea obiectivelor, a curriculumului și a materialelor de curs pentru programul de leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenţi-șefi.

Ceremonia de semnare a acordului de parteneriat între Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) și Facultatea de Asistenţi Medicali și Moașe din
Irlanda (RCSI) a avut loc în data de 24 noiembrie a.c.

Din partea OAMGMAMR acordul a fost semnat de Mircea Timofte, președintele organizaţiei, iar din partea RCSI de Thomas Kearns, director executiv al RCSI.

IMG_9221-1

Acordul are ca scop stabilirea obiectivelor celor două organizaţii în ceea ce privește implementarea activităţilor cheie ale proiectului „Program de leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenţi-șefi”.

El vizează și participarea la realizarea curriculumului și a materialelor de curs, consultarea și informarea privind toate sesiunile de instruire ce vor avea ca scop evidenţierea importanţei programelor de formare în domeniul leadershipului în îngrijiri medicale.

Ceremonia de semnare a fost găzduită de Camera Deputaţilor, prin amabilitatea chestorului George Tuţă, care și-a exprimat întreaga susţinere pentru acţiuni legislative de îmbunătăţire a cadrului de reglementare a profesiilor de asistent medical și moașă.

Importanţa cooperării internaţionale

„În dezvoltarea de politici sustenabile pentru profesia de asistent medical am apreciat mereu valoarea inestimabilă a cooperării internaţionale și a schimburilor de experienţe și practici. Și încercăm mereu să învăţăm de la cei mai buni, de la cei care își asumă responsabilitatea excelenţei academice. RCSI este un astfel de exemplu aflat în avangarda unui model de educaţie prin sine transformator și adaptat nevoilor viitorului”, a declarat președintele OAMGMAMR în deschiderea evenimentului.

Acordul de parteneriat a fost semnat în prezenţa membrilor echipei de implementare a proiectului și a membrilor comitetului știinţific al acestuia, din care fac parte, între alţii: conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial; prof. dr. Cristian Vlădescu, directorul Școlii Naţionale de Sănătate Publică, Management și Perfecţionare în Domeniul Sanitar; Carmen Mazilu, vicepreședinte OAMGMAMR, și conf. dr. Laura Grünberg, de la Facultatea de Sociologie și Asistenţă Socială din cadrul Universităţii București.

Citiți și: Asistenţii medicali trebuie incluși în dezbaterile climatice

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe