Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Pentru unii mumă, pentru alţii...

Viața Medicală
Dr. Nicolae-Iordache IORDACHE vineri, 17 aprilie 2020

Mi-aș fi dorit ca ţara mea să aibă echipamente pentru a proteja personalul medical de riscurile COVID-19.

covidSă aibă spitalele pregătite cu echipamente, cu circuite, cu personal instruit și cu rigoarea necesară pentru a nu pune, în mod non-necesar, în pericol pacienţii și corpul medical.

Mi-aș fi dorit ca ţara mea să aibă profesioniștii care să anihileze riscurile la care sunt expuse comunităţile prin acţiunile unor oameni certaţi cu legea. Să aibă guvernanţi care să se îngrijească  de întreg poporul, și nu doar de o parte din el.

Mi-aș fi dorit să fi avut organizaţii profesionale mai puternice, care să ţină piept dezertărilor morale ale unor guvernanţi incoerenţi.

Mi-aș fi dorit ca aspiraţiile și suferinţele credincioșilor catolici să fie comparabile cu cele ale ortodocșilor acestui popor. Ca Săptămâna Patimilor să  rămână ceva ce are legătură cu religia,  și nu cu realitatea. Mi-aș fi dorit în astfel de vremuri, ca binele naţiunii și al celor ce riscă mergând la datorie să fie comparabil cu cel de grup, oricare ar fi acela.

Mi-aș fi dorit ca cei care influenţează masele de credincioși să se gândească la sănătatea acestora. Să fi găsit soluţia dezirabilă deopotrivă pentru sănătatea fizică și confortul lor psihic.

Acum, mi-aș fi dorit un căpitan de vas obișnuit și învăţat cu furtuna. Și, mai mult ca toate, spaţierea fizică a oilor din vas pentru a se evita scufundarea în rada portului. Căpitanul este doar o formă de stil, orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare.

Dar da, a existat un vas cu oi care s-a scufundat pentru că oile nu au păstrat distanţa, s-au dus toate într-o parte și au răsturnat vaporul. În portul Midia, și nu pe-o mare furtunoasă.

Etichete: risc covid-19 saptamana patimilor pandemie covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.