Newsflash
OPINII

Pentru unii mumă, pentru alţii...

de Dr. Nicolae-Iordache IORDACHE - apr. 17 2020
Pentru unii mumă, pentru alţii...

Mi-aș fi dorit ca ţara mea să aibă echipamente pentru a proteja personalul medical de riscurile COVID-19.

covidSă aibă spitalele pregătite cu echipamente, cu circuite, cu personal instruit și cu rigoarea necesară pentru a nu pune, în mod non-necesar, în pericol pacienţii și corpul medical.

Mi-aș fi dorit ca ţara mea să aibă profesioniștii care să anihileze riscurile la care sunt expuse comunităţile prin acţiunile unor oameni certaţi cu legea. Să aibă guvernanţi care să se îngrijească  de întreg poporul, și nu doar de o parte din el.

Mi-aș fi dorit să fi avut organizaţii profesionale mai puternice, care să ţină piept dezertărilor morale ale unor guvernanţi incoerenţi.

Mi-aș fi dorit ca aspiraţiile și suferinţele credincioșilor catolici să fie comparabile cu cele ale ortodocșilor acestui popor. Ca Săptămâna Patimilor să  rămână ceva ce are legătură cu religia,  și nu cu realitatea. Mi-aș fi dorit în astfel de vremuri, ca binele naţiunii și al celor ce riscă mergând la datorie să fie comparabil cu cel de grup, oricare ar fi acela.

Mi-aș fi dorit ca cei care influenţează masele de credincioși să se gândească la sănătatea acestora. Să fi găsit soluţia dezirabilă deopotrivă pentru sănătatea fizică și confortul lor psihic.

Acum, mi-aș fi dorit un căpitan de vas obișnuit și învăţat cu furtuna. Și, mai mult ca toate, spaţierea fizică a oilor din vas pentru a se evita scufundarea în rada portului. Căpitanul este doar o formă de stil, orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare.

Dar da, a existat un vas cu oi care s-a scufundat pentru că oile nu au păstrat distanţa, s-au dus toate într-o parte și au răsturnat vaporul. În portul Midia, și nu pe-o mare furtunoasă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe