Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Prelungirea campaniei anti-HPV

Ministerul Sănătăţii a decis extinderea campaniei gratuite de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin. Se vor putea vaccina gratuit toate tinerele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24 de ani, prioritate având elevele şi studentele. Vaccinarea se va face atât prin cabinetele medicale din şcoli şi universităţi, cât şi prin cele ale medicilor de familie. Acest program se va derula până la sfârşitul primului semestru din anul 2010. Astfel, orice părinte care vrea să-şi vaccineze fetiţa sau tinerele care doresc imunizarea împotriva HPV se pot adresa cabinetelor medicilor de familie sau, după terminarea vacanţei, cabinetelor din şcoli şi universităţi, pentru ca medicii să solicite dozele, pe baza cererilor, de la direcţiile de sănătate publică. (...)

   Decizia MS de a extinde campania de vaccinare are ca scop oferirea posibilităţii de a se vaccina gratuit tuturor persoanelor care doresc să fie protejate împotriva infecţiei cu HPV, prevenind astfel apariţia cancerului de col uterin.
   Vaccinarea nu este obligatorie, dar este ferm recomandată de către autorităţile medicale naţionale şi internaţionale pentru că vaccinul este foarte util, eficient şi sigur. Eficacitatea vaccinului este de 100%, iar cel mai bun răspuns imun se obţine când este administrat între 10 şi 14 ani.
   Toate persoanele care doresc să afle mai multe despre protejarea prin vaccinare, se pot informa în continuare din sursele medicale oficiale puse la dispoziţie, atât online (www.informarehpv.ro, intrebari@informarehpv.ro), cât şi la numărul de telefon gratuit 0800800008, consultând materialele de informare disponibile în şcoli sau direct de la medicii vaccinatori.
   Informaţii utile: • Toate studiile clinice, desfăşurate cu cel puţin 10 ani înainte de introducerea pe piaţă a vaccinului, şi monitorizările efectelor adverse raportate ulterior, anchetate de autorităţi medicale neutre, au evidenţiat faptul că nu există motive de îngrijorare şi că nu este nicio legătură între evenimentele raportate şi vaccinare.• Până acum, în România s-au vaccinat împotriva HPV peste 35.000 de tinere femei, în unităţile de stat şi private, şi peste 10.000 de fetiţe, în cadrul campaniei şcolare a Ministerului Sănătăţii, şi nu au existat efecte secundare, altele decât cele obişnuite. • Toate riscurile posibile au fost evaluate în studii clinice de durată. Siguranţa, eficacitatea şi procesul de fabricaţie a vaccinurilor sunt supuse unor inspecţii exigente din partea autorităţilor de reglementare. Decizia autorităţilor se bazează pe analizarea riguroasă a studiilor clinice derulate, în cazul vaccinului anti-HPV cu cel puţin 10 ani înainte de lansarea comercială, pe loturi de zeci de mii de femei din 14 ţări de pe trei continente. • Efectele adverse care apar în urma vaccinării anti-HPV sunt aceleaşi ca în cazul oricărui alt vaccin, cele mai frecvente apărând la locul administrării injecţiei şi sunt de scurtă durată – durere, tumefacţie, eritem. (Dintr-un comunicat al Serviciului de presă din cadrul Ministerului Sănătăţii)
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.