Newsflash
OPINII

Program de leadership sub umbrela Nursing Now

de Roxana HAINAGIU - apr. 23 2021
Program de leadership sub umbrela Nursing Now

Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) a organizat, în 8 aprilie, conferinţa intitulată „Asistenţii medicali și moașe, în avangarda schimbării”, cu sprijinul Administraţiei Prezidenţiale și al Camerei Deputaţilor.

11Evenimentul a marcat Ziua Mondială a Sănătăţii și a reprezentat o oportunitate pentru a onora contribuţia asistenţilor medicali și a moașelor la răspunsul împotriva pandemiei de COVID-19, precum și la realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă.
Prezidată de președintele OAMGMAMR, Mircea Timofte, conferinţa a beneficiat de prezenţa dr. Hans Kluge, directorul Biroului regional pentru Europa al OMS. În timpul intervenţiei sale, el a făcut referire la rolul-cheie al asistenţilor medicali și al moașelor în lupta împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 și a subliniat contribuţia fundamentală a acestora la reconstrucţia echitabilă și asigurarea rezilienţei sistemelor de sănătate. La lucrările sesiunii au participat și oficiali la nivel înalt din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului României, precum și din partea Parlamentului European.
Partea a doua a conferinţei s-a concentrat pe importanţa investiţiei în programe de leadership pentru a sprijini asistenţii medicali și moașele să aibă o voce mai proeminentă în definirea și influenţarea politicilor de sănătate. Consolidarea rolului de leadership are ca scop participarea în luarea deciziilor strategice cu impact direct asupra planificării serviciilor de sănătate și satisfacerii nevoilor de sănătate ale populaţiei. Au fost invitaţi să ia cuvântul: dr. Mira Dašić – directorul Secretariatului Reţelei de Sănătate din Sud-Estul Europei, Howard Catton – director executiv ICN, prof. Thomas Kearns – director executiv RCSI (Royal College of Surgeons), dr. Rivka Hazan Hazoref – coordonatorul Centrului Colaborator OMS pentru guvernanţă și leadership în sănătate. La finalul sesiunii, președintele OAMGMAMR a anunţat aprobarea de către Consiliul Naţional al Ordinului a iniţiativei pentru dezvoltarea unui program de leadership pentru directorii de îngrijiri și asistenţii șefi din unităţile sanitare publice.
Proiectul este structurat astfel: o cercetare a exemplelor de bune practici în domeniu în plan internaţional, o etapă de dezvoltare a curriculei, sesiuni de instruire a grupului-ţintă, schimburi de experienţe internaţionale, precum și acţiuni de informare și diseminare.
Programul se va întinde pe 24 de luni, având un grup-ţintă de 150 de participanţi. Demersul se înscrie în marja iniţiativei derulate sub umbrela campaniei Nursing Now și își propune să ridice statutul și profilul asistenţilor medicali și moașelor și să le ofere competenţele și abilităţile de care au nevoie pentru a-și ocupa locul în centrul abordării provocărilor de sănătate din secolul XXI.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe