Newsflash
OPINII

Programul de leadership, la bilanţ

de Adriana CÂRNU - dec. 23 2022
Programul  de leadership,  la bilanţ

Anul acesta, 150 de directori de îngrijiri și asistenţi șefi au participat la cursuri de leadership organizate de OAMGMAMR. Alte aproape o sută de persoane au beneficiat de vizite de lucru în Irlanda.

Proiectul Program de leadership în îngrijiri medicale pentru directori de îngrijiri și asistenţi șefi a demarat la începutul lunii iulie 2021 și se derulează pe o perioadă de 28 de luni, fiind implementat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) în parteneriat cu Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI).

image-from-rawpixel-id-513623-jpeg

După identificarea celor mai bune practici în domeniul leadershipului în îngrijiri medicale la nivel internaţional, în anul curent a fost realizat un curriculum de curs. Acesta a introdus concepte și teme relevante, precum comunicarea interpersonală, managementul schimbării și gestionarea eficientă a echipei. 150 de directori de îngrijiri și asistenţi șefi, selectaţi din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale ţării, au participat la cursul cu tema „Leadership în îngrijiri medicale”.

Programul, desfășurat online, în perioada 14-20 septembrie 2022, a integrat o varietate de strategii de predare și învăţare, inclusiv prelegeri, discuţii de grup și resurse multimedia. Acesta a fost organizat pe platforma naţională de cursuri a OAMGMAMR.

Găzduite de partenerul RCSI, în perioada 11 mai – 18 noiembrie 2022 au fost organizate șase vizite de lucru la Dublin care au avut ca scop evidenţierea importanţei programelor de formare în domeniul
leadershipului în îngrijiri medicale. Au participat la aceste vizite 40 de președinţi ai filialelor OAMGMAMR și 45 pe persoane din grupul-ţintă.

Participanţii au avut ocazia să ia parte la o serie de prezentări susţinute de reprezentanţii unor importante instituţii din domeniul medical din Irlanda. Printre acestea se numără: Centrul European de Excelenţă în Cercetare în Educaţie Profesională Continuă, Spitalul Beaumont din Dublin, Asociaţia Directorilor de Îngrijiri din Irlanda și Facultatea de Asistenţi Medicali și de Moașe din cadrul RCSI, partenerul programului de formare și facilitatori ai acestui proces de învăţare.

Citiți și: Activităţile conexe actului medical

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe