Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Raportul privind planul global de forţă de muncă

Viața Medicală
Adriana CÂRNU vineri, 4 februarie 2022

Anul care tocmai s-a încheiat, 2021, a fost marcat de o presiune fără precedent asupra sistemelor de sănătate și asupra forţei de muncă din domeniul îngrijirilor medicale.

Webinarul „Susţinere și menţinere în 2022 și pe mai departe: Forţa globală de muncă din domeniul asistenţei medicale și pandemia COVID-19”, desfășurat în 28 ianuarie, a avut ca scop prezentarea concluziilor raportului cu același titlu, realizat în cadrul unui parteneriat între Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali și Centrul Internaţional pentru Migraţia Asistenţilor Medicali.

raport-coperta

Raportul s-a concentrat asupra forţei de muncă din sistemele de sănătate într-un context dominat de o pandemie. Anul care tocmai s-a încheiat, 2021, a fost marcat de o presiune fără precedent asupra sistemelor de sănătate și asupra forţei de muncă din domeniul îngrijirilor medicale. Anul care tocmai a început, 2022, continuă, din păcate, acest trend împovărător.

Raportul „Forţa globală de muncă din domeniul asistenţei medicale și pandemia COVID-19” a fost elaborat la iniţiativa Centrului Internaţional pentru Migraţia Asistenţilor Medicali (ICNM). Acesta oferă o evaluare globală asupra modului în care pandemia de COVID-19 are impact asupra personalului medical, cu un accent specific asupra modului în care modelele de furnizare a îngrijirilor medicale se schimbă și vor aduce provocări asupra asigurării sustenabilităţii forţei de muncă globale din domeniul sănătăţii.

Asistenţii medicali au avut un rol esenţial în susţinerea răspunsului la COVID-19 la nivel global. Prezentul raport evidenţiază faptul că efectele COVID-19 cresc cererea de asistenţi, dar exercită, în același timp, un efect dăunător direct și indirect asupra acestora și, în general, asupra recrutării de personal.

A existat un deficit global de asistenţi medicali de aproape șase milioane la momentul la care pandemia s-a extins la începutul anului 2020. COVID-19 a expus vulnerabilităţile fluxurilor de mobilitate a asistenţilor medicali, pe plan intern și pe plan internaţional.

De aceea, raportul prezentat detaliat în cadrul întâlnirii online stabilește agenda de acţiuni imediate și planul global de forţă de muncă pentru 2022, contribuind la sustenabilitatea forţei de muncă, precum și la îmbunătăţirea capacităţii de răspuns și rezilienţei sistemelor de sănătate.

Citiți și: Moașele, aliatul femeilor în pandemie

Etichete: asistenti medicali pandemia COVID-19 pandemie covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.