Newsflash
OPINII

România va găzdui reuniuni ale OMS

de Roxana ROTOCOL - nov. 11 2022
România va găzdui reuniuni ale OMS

În luna martie a anului viitor Bucureștiul va găzdui reuniunea Reţelei asistenţilor șefi și moașelor șefe din regiunea europeană a OMS, dar și Conferinţa regională a OMS EURO.

oammg

Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR, a participat online, la 26 octombrie a.c., la o nouă întâlnire a Reţelei asistenţilor șefi și moașelor șefe din regiunea europeană a OMS (reţeaua GCNMO). Reprezentanţii OMS au transmis aprecieri reprezentanţilor Israelului pentru găzduirea primului Comitet Regional OMS și a primei întâlniri a reţelei GCNMO organizate în format fizic, în context post-pandemic.

Margrieta Langins, asistentul medical șef pentru Regiunea europeană a OMS, a adus în atenţie principalele rezultate ale celei de-a 72-a sesiuni a Comitetului Regional în domenii precum sănătate digitală, perspective comportamentale, calitatea vieţii pentru persoanele cu dizabilităţi, reducerea consumului de alcool, acţiunea în domeniul HIV, TB sau reducerea poverii cancerului cervical. O atenţie deosebită a fost acordată raportului privind forţa de muncă în sănătate în regiunea europeană, precum și raportului tehnic privind contribuţia asistenţilor șefi ai regiunii la creșterea calităţii actului de îngrijire.

Întruniri de vârf în Capitală

Cu această ocazie, Margrieta Langins a anunţat că întrunirea de anul viitor a Reţelei GCNMO va avea loc la București, la 24 martie. În acest context, oficialul european a mulţumit președintelui OAMGMAMR pentru acceptul de a găzdui lucrările următoarei sesiuni și și-a exprimat convingerea că aceasta va reprezenta o nouă întâlnire de referinţă, având în vedere succesul și excelenta organizare a Conferinţei aniversare a OAMGMAMR din acest an.

Expertul OMS a adăugat că experienţa evenimentului din acest an a fost un punct important și în decizia conducerii OMS EURO de a organiza la București, în perioada 22-23 martie 2023, Conferinţa regională a OMS EURO în domeniul forţei de muncă în sănătate.

Președintele OAMGMAMR a mulţumit reprezentantului OMS pentru aprecieri și pentru încredere și a asigurat că OAMGMAMR va face toate eforturile ca întâlnirea de anul viitor să fie un nou exemplu de bune practici și leadership ale asistenţilor medicali și moașelor din România.

De altfel, OAMGMAMR a fost mandatat oficial de Ministerul Sănătăţii să iniţieze demersurile pentru pregătirea și desfășurarea optimă a întâlnirii Reţelei GCNMO a OMS EURO. De asemenea, OAMGMAMR cooperează îndeaproape cu conducerea Ministerului Sănătăţii și biroul de ţară al OMS pentru pregătirea Conferinţei regionale a OMS EURO.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe