Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Sănătatea ca drept fundamental

Viața Medicală
Mircea TIMOFTE vineri, 11 mai 2018
    Pentru asistenții medicali, 12 mai este Ziua internațională a asistenților medicali, o oportunitate de a evidenția și sărbători contribuția profesioniștilor noștri la ameliorarea suferinței, eradicarea și prevenirea îmbolnăvirilor, menținerea sănătății și furnizarea asistenței medicale de calitate.
    Tema aleasă pentru acest an este „Asistenții medicali: Vocea celor care conduc – Sănătatea este un drept fundamental”. Accentul pe sănătate, ca drept fundamental al omului, permite asistenților medicali să înțeleagă baza filosofică a tuturor valențelor rolului lor în sistemele de sănătate, fie că este vorba despre promovarea sănătății, fie de prevenirea îmbolnăvirilor, a traumelor sau tratamentul acut ori cronic. Totodată, permite identificarea efectelor asupra sănătății pe care le au determinanții sociali, cum ar fi: salubritatea, alimentația corectă, locuințele decente, condițiile bune la locul de muncă, educația, egalitatea și un mediu curat.
    În calitate de președinte al Consiliului european pentru profesia de asistent medical (European Nursing Council – ENC), îmi asum finalizarea unui document strategic european foarte important privind „actul de nursing”. Este un text care reflectă cele două valori fundamentale pe care Ziua internațională a asistentului medical urmărește să le promoveze: leadershipul și sănătatea ca drepturi fundamentale.
Ca președinte al OAMGMAMR, consider că rolul asistentului medical în sistemul de sănătate este unul fundamental. Acțiunile întreprinse de conducerea organizației se vor concentra în continuare pe poziționarea adecvată a asistentului medical în sistemul de sănătate din România, identificarea vulnerabilităților, a punctelor strategice ale sistemului educațional, pe cercetarea în domeniu, precum și pe recunoașterea rolului profesiei în societate.
     Cu convingerea că aceste demersuri reprezintă o oportunitate pentru profesia noastră și pentru creșterea calității actului medical și siguranței îngrijirilor medicale, adresez un călduros la mulți ani și felicitări pe deplin meritate tuturor asistenților medicali din România.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.