Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

SCRISOARE DESCHISĂ către ministrul sănătăţii, dl Cseke Attila

   La data de 16.02.2010, reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti din România au participat la dezbaterea publică cu privire la statutul OTDM (Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale). Dl director general al OTDM, ing. Lazăr Iordache, a avut o atitudine ostilă participanţilor, printre care ne-am numărat şi noi. Reprezentantul patronatului paraclinic, nemaisuportând această atitudine, a părăsit sala. Dl director general ne-a întrebat pe toţi: „Ce căutaţi aici?“. După ce reprezentanţii CMDR şi-au expus părerile, dl director general ing. Lazăr Iordache, cu o violenţă şi un vocabular neadecvat în prezenţa tuturor reprezentanţilor, inclusiv cei ai Ministerului Sănătăţii, s-a adresat dnei dr. Delia Barbu, vicepreşedinte al CMDR, cu formula: „Personal voi veni la Timişoara şi vă voi da o amendă pe care să o ţineţi minte“. Discuţia pe care noi am purtat-o cu dl ing. Lazăr Iordache a fost catalogată de dânsul ca „o ţiganiadă“. (...)

   Consiliul Naţional al CMDR îi reprezintă pe cei 16.000 de medici stomatologi şi este format din medici primari, profesori universitari, decani ai facultăţilor de stomatologie şi doctori în medicină. La data de 19.06.2010, Consiliul Naţional al CMDR l-a invitat pe dl director general ing. Lazăr Iordache la o întâlnire, pe care acesta a acceptat-o. După prezentarea situaţiei şi un schimb de păreri civilizate, dl director general, nefiind mulţumit de păreriile expuse de Consilul Naţional al CMDR, a părăsit adunarea exprimându-se pe coridor că dânsul: „nu poate participa la această ţiganiadă şi adunătură de tipul Augustin, Barbu, Stanciu, iar de mâine intru cu amenzi pe ei“ (cei trei sunt preşedintele şi vicepreşedinţii CMDR, profesori universitari, medici primari, doctori în ştiinţe
medicale). (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.