În întreaga Uniune Europeană, libera circulaţie este perfect posibilă, iar alegerea unui loc de muncă prosper, stabil, nu mai reprezintă o problemă. Dată fiind situaţia medicinii din ţara noastră, cum nu există o retribuţie şi un suport financiar corespunzător, observăm că a început treptat un exod al tuturor cadrelor medicale (medici, asistente, infirmiere). Toţi aceştia, mai ales cei din comunităţile transilvănene (vorbitori de limbă germană), au început să migreze către vestul Europei. (...)"> „Ubi bene, ibi patria“ - Viața Medicală
Newsflash
OPINII

„Ubi bene, ibi patria“

„Ubi bene, ibi patria“

    În întreaga Uniune Europeană, libera circulaţie este perfect posibilă, iar alegerea unui loc de muncă prosper, stabil, nu mai reprezintă o problemă. Dată fiind situaţia medicinii din ţara noastră, cum nu există o retribuţie şi un suport financiar corespunzător, observăm că a început treptat un exod al tuturor cadrelor medicale (medici, asistente, infirmiere). Toţi aceştia, mai ales cei din comunităţile transilvănene (vorbitori de limbă germană), au început să migreze către vestul Europei. (...)

Ultimele măsuri de austeritate au dus la împingerea întregului personal medical către exterior, ca nişte simpli mercenari. Menţionăm că aceste persoane sunt în plină putere de muncă şi creaţie, familişti şi răspunzători pentru viitorul copiilor lor. Nu este vorba de simpli „căpşunari“, care lucrează sezonier, ci de persoane care posedă o diplomă de medic sau de asistent medical, şi care vor profesa în ţările din vestul Europei, rămânând probabil stabilite acolo.
   Semnalele venite din exterior referitoare la pregătirea medicilor şi asistenţilor medicali români sunt extrem de favorabile: seriozitate, ataşament faţă de locul de muncă, disciplină, pregătire intensivă; în aceste condiţii, aceste cadre medicale vor avea toate condiţiile de angajare şi de promovare. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe