Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

„Ubi bene, ibi patria“

Viața Medicală
Prof. dr. Alexandru Vlad CIUREA vineri, 19 noiembrie 2010
Viața Medicală
Dr. Claudiu PALADE vineri, 19 noiembrie 2010

    În întreaga Uniune Europeană, libera circulaţie este perfect posibilă, iar alegerea unui loc de muncă prosper, stabil, nu mai reprezintă o problemă. Dată fiind situaţia medicinii din ţara noastră, cum nu există o retribuţie şi un suport financiar corespunzător, observăm că a început treptat un exod al tuturor cadrelor medicale (medici, asistente, infirmiere). Toţi aceştia, mai ales cei din comunităţile transilvănene (vorbitori de limbă germană), au început să migreze către vestul Europei. (...)

Ultimele măsuri de austeritate au dus la împingerea întregului personal medical către exterior, ca nişte simpli mercenari. Menţionăm că aceste persoane sunt în plină putere de muncă şi creaţie, familişti şi răspunzători pentru viitorul copiilor lor. Nu este vorba de simpli „căpşunari“, care lucrează sezonier, ci de persoane care posedă o diplomă de medic sau de asistent medical, şi care vor profesa în ţările din vestul Europei, rămânând probabil stabilite acolo.
   Semnalele venite din exterior referitoare la pregătirea medicilor şi asistenţilor medicali români sunt extrem de favorabile: seriozitate, ataşament faţă de locul de muncă, disciplină, pregătire intensivă; în aceste condiţii, aceste cadre medicale vor avea toate condiţiile de angajare şi de promovare. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.