Newsflash
OPINII

Uitarea colectivă

de Dr. Virgil RĂZEŞU - ian. 22 2016
Uitarea colectivă
     Ne-a izbit soarta cu zeci de morți și încă și mai mulți suferinzi pe vecie. Dar n-am învățat nimic din toată catastrofa. Încă mai scormonim în mormanul de cenușă fierbinte și căutăm explicații care de care mai abracadabrante sau modalitatea de a scoate cât mai mult capital. De orice natură, numai omenesc nu.
     Nu ne mai ajung vorbele, confruntările și talk-show-urile care macină zi și noapte vorbe de prisos, care nu duc nicăieri sau duc oriunde numai acolo unde trebuie nu. Carnagiul de la „Colectiv“ va cunoaște uitarea, ca și zăpezile, inundațiile și seceta. Nu am nicio îndoială că vor urma cutremurele, uraganele, norii de lăcuste și, fără doar și poate, bolile și epidemiile. Am lăsat la urmă războaiele și refugiații fiindcă nu mai pot veni. Au venit deja.
     Vom număra lunile, apoi anii și deceniile de la episodul „Colectiv“, parcă predestinat să ne amintească de cealaltă catastrofă a colectivului CAP-ist, care a presărat pământul țării cu nenumărate gropi comune, vieți curmate fără rost și cruci. Mai scriu cărțile noastre de istorie despre el? Nu, nici vorbă, mai importanți sunt hairstiliștii și primadonele de duzină.
     Nu am fost indiferent niciodată față de suferințele nimănui, individuale sau de grup. O semnificație cu totul specială acord însă evenimentelor tragice de la clubul ucigaș, mai ales pentru că sunt convins că nu vor rămâne izolate sau singulare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe