Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Un viitor mai bun pentru asistenţii medicali și moașe

Viața Medicală
Biroul de Presă ICN vineri, 27 ianuarie 2023

ICN a anunţat tema pentru Ziua Internaţională a Asistentului Medical din 2023. Aceasta vorbește despre viitorul pe care ICN îl imaginează pentru asistenţii medicali și moașele din lumea întreagă.

Președinta Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali ( ICN), dr. Pamela Cipriano, a explicat că tema Our Nurses. Our Future stabilește ce își dorește Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) pentru profesia de asistent medical în viitor, cu scopul de a aborda problemele mondiale în materie de sănătate și de a îmbunătăţi sănătatea globală:

logo IND copy

„E necesar să învăţăm din lecţiile oferite de pandemie și să le transpunem în acţiuni pentru viitor, care să asigure protecţia, aprecierea și respectul faţă de asistenţii medicali”.

Odată cu lansarea raportului State of the World’s Nursing, a documentului  „Direcţiile strategice globale pentru profesia de asistent medical și moașă”, a raportului Sustain and Retain in 2022 and Beyond și a multor alte publicaţii importante, ICN și alte organizaţii au justificat nevoia de schimbare și au făcut apel la acţiune și la investiţii în profesia de asistent medical.

„Acum a sosit momentul să privim către viitor și să demonstrăm că aceste investiţii vor avea un impact pentru îngrijirile medicale și pentru sănătate. Campania Our Nurses. Our Future va pune în lumină asistenţii medicali, aceștia devenind, din invizibili, de nepreţuit în ochii factorilor de decizie politică, ai publicului și ai celor care iau decizii care afectează furnizarea și finanţarea îngrijirilor de sănătate”, a completat președinta ICN.

Acţiuni-cheie pentru consolidare

Campania va analiza și modul în care trebuie consolidate sistemele sanitare, pentru a aborda cererile din ce în ce mai mari în materie de sănătate, la nivel global. Ea va cuprinde acţiuni-cheie pe care ICN le consideră esenţiale pentru a aborda atât profesia, cât și sistemele de sănătate și care sunt reciproc avantajoase și consolidatoare.

„Viitorul nostru depinde de fiecare asistent medical, de fiecare voce, astfel încât profesia să aibă impact nu numai în prima linie a îngrijirilor, ci și în prima linie a schimbării”, a conchis dr. Pamela Cipriano.

Ziua Internaţională a Asistentului Medical se sărbătorește, în întreaga lume, la 12 mai, aniversarea nașterii lui Florence Nightingale. ICN marchează această zi în fiecare an, prin realizarea și distribuirea unor resurse informative.

ICN și asociaţiile sale membre așteaptă cu nerăbdare să îi sărbătorească pe asistenţii medicali și să lucreze împreună, pentru a trasa direcţia viitoare a profesiei de asistent medical; pentru a răspunde nevoilor noii normalităţi, precum și Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă – respectiv acoperirea universală cu servicii medicale și sănătate pentru toţi.

Citiți și: CMR, în lumina statutului său

Etichete: icn Our Nurses. Our Future Dr. Pamela Cipriano asistenti medicali moase Ziua Internationala a Asistentului Medical

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.